De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 9 augustus 2007.

Cultuurdonderdag, 9 augustus 2007

Wiebe van Dijk Superband stopt na afscheidtoer

Harlingen - De Wiebe van Dijk Superband uit Harlingen houdt op te bestaan. De groep rond zanger Wiebe van Dijk neemt na twintig jaar afscheid met een toer door de provincie en een live dvd. De band treedt nog drie keer op, in Lemmer (11 augustus) en Harlingen (24 augustus en 1 september). Tijdens het concert in Lemmer en het laatste concert in Harlingen worden opnames gemaakt voor de dvd. Daarop komen vijftien liedjes te staan.

Cultuurdonderdag, 9 augustus 2007

Een mix van oud en modern

.

Dossierdonderdag, 9 augustus 2007

Slotenaars snel op eigen water

Sloten - Kort maar krachtig. Dat was de wedstrijd gisteren in de A-klasse op de Sleattemer Mar. In ruim een uur tijd hadden de zestien skűtsjeschippers in de hoofdklasse van de IFKS de vier routes van de Olympische baan gezeild. Deze baan was uitgelegd omdat over een jaar de Olympische Spelen van start gaan. Walter de Vries van de Goede Verwachting uit Sloten kwam op het thuiswater als snelste uit de strijd.

Dossierdonderdag, 9 augustus 2007

Uitslag woensdag 8 september

A-klasse

Economiedonderdag, 9 augustus 2007

Arrix groeit snel door internet

Drachten - Automatiseringsbedrijf Arrix zoekt op korte termijn twintig programmeurs om de groei in internetactiviteiten bij dochterbedrijf Arrix Optimus te kunnen bijhouden. Verder wil het bedrijf het pand uitbreiden, om ruimte te bieden aan de groei. Dat maakte algemeen directeur Henk Laverman van Arrix gisteren bekend.

Economiedonderdag, 9 augustus 2007

Verder na failliet van franchisegever

Soort bedrijf: keukenhandel

Hoofdartikeldonderdag, 9 augustus 2007

De oproep van Wilders...

De oproep van Wilders om de Koran te verbieden is absurd. En gevaarlijk. Dat laatste niet zo zeer om het absurde karakter, maar om de effecten die de oproep krijgt door middel van de media. De media zitten met een dilemma: als ze veel aandacht besteden aan de oproep, wordt die opgeblazen al ware het een serieuze zaak. Ook als media er alles aan doen om het absurde van Wilders gedrag aan te tonen, veroorzaakt die aandacht ‘nieuws’. Het alternatief: negeren van de oproep lijkt op censuur of op doodzwijgen van iets dat maatschappelijk relevant is. Wilders is tenslotte parlementariër en als die zulke zotte dingen zegt, dan is dat ‘nieuws’ dat je niet kunt negeren.

Regiodonderdag, 9 augustus 2007

Voorlichting over drank op alle scholen

Leeuwarden - Op speciaal belegde ouderavonden in heel Fryslân gaat Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) ouders wijzen op de risico’s van alcoholschade onder kinderen. De actie staat niet op zichzelf: handhavers en gezondheidszorg zoeken de aanpak van drankmisbruik steeds vaker niet in de keet of de discotheek, maar bij de opvoeders.

Regiodonderdag, 9 augustus 2007

‘Brandcontroles te laat’

Leeuwarden - Met de nieuwjaarsbrand van Volendam in het geheugen, is het onverantwoord brandveiligheidscontroles pas na opening van nieuwe horecagelegenheden te doen, zoals minister Vogelaar nu voorstelt. Dat vindt de gemeente Leeuwarden. Die wil vasthouden aan de praktijk voor opening te inspecteren bij discotheken en cafés. Ook brandveiligheidsexpert Y. Suurenbroek van de universiteit van Twente vindt dat Vogelaar les moet trekken uit de fatale nieuwsjaarsnacht in 2001.

Regiodonderdag, 9 augustus 2007

Alarm na vondst gevaarlijke coke

Leeuwarden - Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) biedt gebruikers extra mogelijkheden om cocaďne te laten testen. In plaats van een uurtje in de week, is het nu iedere dag tijdens kantooruren mogelijk om de drugs te laten testen bij de verslavingszorg aan de Oostergoweg in Leeuwarden.

Regiodonderdag, 9 augustus 2007

‘Toeristen missen drukte op Boerestreek’

Appelscha - Tijdens evenementen trekt Appelscha nog veel toeristen, maar op gewone dagen in het hoogseizoen blijven de terrassen op de Boerestreek opvallend leeg. Horeca-ondernemers wachten met smart op plannen die ervoor moeten zorgen dat toeristen op alle dagen in het dorp komen. ,,En dat moet snel, anders is het te laat”, zegt Olvy Smit van restaurant en zalencentrum Hanenburcht. Wethouder Van Weperen van Ooststellingwerf zegt dat er binnen twee jaar nieuwe accommodaties op de Boerestreek zullen staan.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 augustus 2007

60 procent Nederlandse bevolking bidt

Nijmegen - Bijna twee derde (62 procent) van de Nederlandse bevolking bidt wel eens. Opmerkelijk is dat veel bidders niet kerkgaand zijn. Deze niet-kerkgaande maar wel biddende mensen - vaak ook geen kerklid - beoefenen meer eigentijdse vormen van bidden. Dat blijkt uit onderzoek waarop godsdienstpsychologe Sarah Bänziger (1965) op 29 augustus promoveert aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Geloof & Kerkdonderdag, 9 augustus 2007

Jezustent gedragen door 180 uur gebed


Sportdonderdag, 9 augustus 2007

Freulezege maakt seizoen Tzummarum compleet


Sportdonderdag, 9 augustus 2007

‘Hjir te stean dat is folle moaier as yn in dream’

Wommels - In z’n dromen had Steven de Bruin de Freule al een aantal keren gewonnen. Hij had er een warm gevoel bij gekregen, maar toch: de werkelijkheid oversteeg alles. ,,Om hjir te stean, dat is folle moaier as yn in dream.”

Sportdonderdag, 9 augustus 2007

Sleijfer: ‘Iedereen is nu met de club bezig en niet met zichzelf’

Leeuwarden - SC Cambuur-Leeuwarden begint het voetbalseizoen 2007-2008 morgenavond met een thuiswedstrijd tegen Dordrecht. ,,Ik wil slechts één ding. We moeten het publiek vermaken met aantrekkelijk voetbal en volgens mij hebben we daar het team voor”, aldus Wim Sleijfer, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Sportdonderdag, 9 augustus 2007

Eindelijk winst voor thuistrainer Crebas

Emmeloord - De enige trainer die zijn paarden in Emmeloord traint, won gisteren op de valreep nog een koers op zijn thuisbaan. Tijdens de derde en laatste meeting van het seizoen sloeg Sybes Pride toe. Dat ging niet vanzelf, Crebas besloot vanwege de harde baan de balans van de hengst aan te passen. ,,Ik heb hem 80 gram zwaarder gemaakt, dan kan hij zich beter redden’’, meldde hij vlak voor de koers.

Sportdonderdag, 9 augustus 2007

Totale leegloop dreigt bij Heerenveen

Heerenveen - Sportclub Heerenveen dreigt leeg te lopen. Gisteren werd bekend dat de Zweedse aanvaller Lasse Nilsson naar het Franse St. Etienne verhuist. Het nieuws werd bekend op de dag dat de Braziliaanse clubtopscorer Afonse Alves in Fryslân terugkeerde. Alves gaat vandaag met de clubleiding in gesprek over zijn toekomst, maar de kans is groot dat de Braziliaan de club alsnog de rug toekeert.

Sportdonderdag, 9 augustus 2007

Trukendoos gaat open op Hardzeildag

Kolmeersland - Het was behelpen voor Johan de Visser op de Hardzeildag. De wedstrijdleider van de 72ste Sneekweek had te maken met een veranderlijke wind. ,,Het was wat ‘nuver’ weer. We hebben heel wat trucs moeten uithalen om de behoorlijke draaiingen goed op te vangen.’’ Een aantal zeilers heeft de buit al binnen voor de laatste krachtmeting vandaag.

Sportdonderdag, 9 augustus 2007

Pasma moet nog veel leren in de Regenboog


Sportdonderdag, 9 augustus 2007

Hollandse winst na bizarre ontknoping

Kolmeersland - De Hollanders hebben gisteren op het Sneekermeer in de teamwedstrijd in de Regenboog voor het derde jaar op rij beslag gelegd op de titel. Op de laatste dag van de strijd tussen de Hollanders en de Friezen, gaven Eric Kampscheur, Peter Beet, Peter Bijlard, Kees Barnard en Mark Neeleman de voorsprong niet meer uit handen. Uiteindelijk wonnen de Hollanders met elf punten verschil. Voor Fryslân kwamen Henk Bergsma, Maurice Schonk, Jilko Andringa, Peter Schuil en Douwe Zwart op het water.

Sportdonderdag, 9 augustus 2007

Scherjon komt in generale FK een stapje dichterbij

IJlst - In de generale voor het Fries kampioenschap fierljeppen kwam Hannes Scherjon gisteravond in IJlst weer een stapje dichter bij de top. De Noardburgumer lijkt net op tijd in vorm om overmorgen in zijn eerste Fries kampioenschap als senior in Winsum voor een stunt te kunnen zorgen.

Sportdonderdag, 9 augustus 2007

Meelker nieuwe voorzitter Stichting Top Basketbal Friesland

Leeuwarden Gerrie Meelker is benoemd tot nieuwe voorzitter van Stichting Top Basketbal Friesland (STBF). Meelker (56), in het dagelijkse leven verbonden aan PriceWaterhouseCoopers, volgt Johan Meijer op. Meijer wordt vice-voorzitter en beheert de portefeuille Technische Zaken.

Weerdonderdag, 9 augustus 2007

Droog

Vandaag is het eerst grijs en bewolkt, maar droog. Vanmiddag wordt het vrij zonnig en 19 tot 21 graden. De wind is matig tot krachtig uit het noordwesten tot noordoosten. Morgen krijgen we droog en vrij zonnig weer met temperaturen rond 21 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties