De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 augustus 2011.

Cultuurdinsdag, 9 augustus 2011

Openluchtconcert

Rijs - Piter Wilkens voegt zijn twee programma’s rond de Nederlands-Zweedse zanger en dichter Cornelis Vreeswijk binnenkort samen tot een geheel. De Friese troubadour en zijn band geven op 21 augustus een eenmalig concert in de Teatertún in Rijs waarin ze de hoogtepunten uit het repertoire van Vreeswijk spelen. Dat heeft het management van Wilkens gisteren gemeld.

Hoofdartikeldinsdag, 9 augustus 2011

De ergernis over te hard rijden

De Nederlander vindt hard rijden het grootste probleem in de buurt. De ergernis aan het rijgedrag is belangrijker dan bijvoorbeeld het gevoel van (on)veiligheid. Dat is een van de opmerkelijke uitkomsten van de Integrale Veiligheidsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het verkeer blijkt in 2010 ook overigens een belangrijke bron van overlast. Het parkeerbeleid en geluidshinder zijn ook verantwoordelijk voor de betrekkelijk hoge score van overlast door verkeer.

Regiodinsdag, 9 augustus 2011

Heerenveen nestelt zich in top na sprintwedstrijd op Hegemer Mar

Een knallende aanvaring, bemanningsleden die overboord slaan, een heftig protest en skûtsjes die herhaaldelijk op één oor liggen. Volop spektakel gistermidag op de Hegemer Mar bij Woudsend.

Regiodinsdag, 9 augustus 2011

Juf Aaltje nu de jongste Friese palingvisser

Iedereen moet werken voor zijn geld. De massa brengt zijn dagen door in een saai kantoor. Slechts een enkeling heeft een bijzondere werkplek. Vandaag beroepsvisser Aaltje Stellema uit Dokkum.

Regiodinsdag, 9 augustus 2011

Harlingen blijft bij deadline kokosfabriek

Harlingen - ,,We hebben een sloopvergunning, dus als niemand zich meldt, dan wordt het gebouw gesloopt”, zegt wethouder Maria le Roy van Harlingen. Op dit moment zijn er nog geen kandidaten om de kokosfabriek te kopen, maar die hebben nog tot 16 september. Meer dan genoeg tijd, vindt de wethouder. Te kort dag, zegt de stichting Industrieel Erfgoed Friesland.

Regiodinsdag, 9 augustus 2011

Sneek in de ban van snitter

Sneek - Een Sneker, die twittert niet, die snittert! Wat begon als een woordgrap van dichter en blogger Henk van der Veer, ontwikkelt zich als een trend op Twitter in Sneek en omgeving.

Regiodinsdag, 9 augustus 2011

Kinderopvang Fryslân staat onder druk

Leeuwarden - De kinderopvang in Fryslân komt onder druk te staan als de overheid in 2012 haar bezuinigingsplannen voor deze sector doorvoert. Vooral de buitenschoolse opvang voor kinderen boven de vier jaar, krijgt dan te maken met een afname van het aantal opvanguren.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 augustus 2011

Een asociale wijk

In welke wijk woon jij? Dat is toch een volksbuurt? Een asociale wijk? Standaardvragen van mensen die horen dat ik in de Arnhemse wijk Klarendal woon. Beelden doemen op in de hoofden van mijn gesprekspartners. Gevaar. Moord en doodslag. Criminaliteit. Slechte leefbaarheid. Een en al steen. Dat ik mijn kinderen hier wil laten opgroeien.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 augustus 2011

Jongerenwerkers zijn bruggenbouwers

De kloof tussen jongerenwereld en kerk kan alleen worden overbrugd als kerken bereid zijn de wereld van de ander binnen te stappen. Wie zijn de bruggenbouwers? Jongerenwerkers.

Sportdinsdag, 9 augustus 2011

Veel verandering in top van dames hoofdklasse

Leeuwarden De topparturen in de dames hoofdklasse vallen na dit seizoen uit elkaar. Ondanks negen zeges hebben Leonie van der Graaf-Zeinstra en Fenna Zeinstra hun opslager Margriet Koelmans aan de kant gezet ten faveure van Lisette Wagenaar. Verder gaan Iris van der Veen en Manon Scheepstra verder met Sjoukje Visser, wordt Maaike Osinga de nieuwe voorinse bij Nynke en Wiljo Sijbrandij en kaatst Aukje van Kuiken volgend seizoen met Afke Kuipers en Imke van der Leest. Sanne Velsma tenslote wordt met ingang van het seizoen 2012 de nieuwe opslager bij Baukje Aalbers en Gérieke de Groot.

Sportdinsdag, 9 augustus 2011

Miljoenenpubliek voor 30e editie Profronde

Surhuisterveen - De 30ste Profronde van Surhuisterveen is vorige week dinsdag via diverse omroepen bij ruim drie miljoen Nederlanders in de huiskamers te zien geweest. Dat blijkt uit de kijkcijfers die gisteren zijn gepubliceerd. Ook de uitzending via de livestream van omroplive.nl was een groot succes. Naast het kijkcijferrecord werd ook het toeschouwersrecord verbroken. Naar schatting 35.000 mensen waren getuige van de overwinning van Tourwinnaar Cadel Evans.

Sportdinsdag, 9 augustus 2011

Postma blijft derde op Olympisch water

Weymouth - Zeiler Pieter Jan Postma uit Leeuwarden heeft gisteravond bij de olympische testwedstrijden bij de de Engelse kust zijn derde plaats in de Finn-klasse weten te behouden. De Friese zeiler eindigde in de vijfde en zesde race respectievelijk op een tweede en negende plek en blijft daardoor derde in de tussenstand met 16 punten. De Olympische Laser Radial-klasse, waar Marit Bouwmeester uit Warten na zes races ruim aan de leiding gaat, kwam gisteren niet in actie.

Sportdinsdag, 9 augustus 2011

Aanklager betaald voetbal spreekt Elm vrij

Heerenveen Viktor Elm van sc Heerenveen is af van zijn rode kaart die hij zaterdag kreeg in de wedstrijd tegen NEC (2-2). De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft na bestudering van de ingediende verklaringen en televisiebeelden beslist dat de rode kaart niet terecht was. De Zweedse middenvelder krijgt geen schorsing en kan zondag meedoen tegen Ajax. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer gaf Elm kort voor tijd rood na het in zijn ogen neerhalen van de doorgebroken Stef Nijland.

Sportdinsdag, 9 augustus 2011

Sportquiz: Heerenveen - Ajax op 7 mei 1950

Ondanks het feit dat Heerenveen de eerste 36 jaar na de invoering van het betaalde voetbal in 1954 niet op het hoogste niveau uitkwam, speelt het komende zondag in de ArenA al weer de 46e ontmoeting tegen Ajax. Van de vorige 45 duels won Heerenveen er tien, eindigden er zes duels in een gelijkspel en ging Ajax er 29 maal met de winst vandoor.

Sportdinsdag, 9 augustus 2011

Harde wind is opnieuw spelbreker bij Sneekweek

Kolmeersland Op de derde dag van de Sneekweek liep het zeilprogramma gisteren opnieuw flinke averij op. Hoewel de wedstrijdleiding van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) de afgelaste races van zondag voor het reguliere programma nog onder fraaie omstandigheden in kon halen, gooide de aantrekkende wind later op de middag opnieuw roet in het eten. Daardoor wordt het vandaag passen en meten om alle 39 klassen weer op de Snitser Mar te krijgen.

Sportdinsdag, 9 augustus 2011

Galama en Leijenaar winnen verregende ljepperij Burgum

Burgum - Ysbrand Galama en Anna-Jet Leijenaar hebben gisteravond de zaterdag door de regen geannuleerde fierljepwedstrijd in Burgum gewonnen. Daarmee was zo goed als het hele verhaal verteld van de zoveelste ljepperij die dit seizoen werd verpest door regen, kou en invallende duisternis.

Sportdinsdag, 9 augustus 2011

Tweet van de dag: Gaat Cambuur dit seizoen verrassen?

Een goed begin is het halve werk. Cambuur wint met 2-4 van AGOVV.

Sportdinsdag, 9 augustus 2011

Verjongd Cambuur doorstaat vuurproef

In het Friesch Dagblad van vandaag één volle pagina aandacht voor Cambuur. Winnen en aanvallender spelen: het is het streven van de ploeg. Maar dat laatste vergt tijd en dus was simpelweg winnen gisteren in de seizoensoverture tegen AGOVV het voornaamst doel. Dat lukte.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties