De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 augustus 2016.

Economiedinsdag, 9 augustus 2016

Minder Friese bedrijven over de kop in juli

Leeuwarden - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. In juli zijn er landelijk 367 bedrijven failliet gegaan. Dat zijn er zestien minder dan de voorgaande maand, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren.

Hoofdartikeldinsdag, 9 augustus 2016

Turkije zoekt vrienden buiten Europa

Turkije leek tot voor kort weg te zinken in een lange reeks conflicten. Met de meeste landen in de regio - zoals Syrië, Egypte, Iran en Israël - en de Europese Unie waren de verhoudingen gespannen. Binnenlands viel het land steeds meer ten prooi aan politieke instabiliteit, mede door de weerzin tegen Erdogans autoritaire koers.

Regiodinsdag, 9 augustus 2016

Online cursus Fries internationaal in trek

Groningen - Fries leren terwijl je in Japan, China, de Verenigde Staten of Engeland woont: het kan vanaf eind september bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De universiteit biedt gratis online cursussen aan, die voor iedereen ter wereld met een internetverbinding te volgen zijn.

Regiodinsdag, 9 augustus 2016

Hitte weegt straks mee bij bouwplannen

Leeuwarden - Bij bouwplannen in Fryslân moet in de toekomst meer rekening worden gehouden met de gevolgen die de bouwwerken hebben voor de temperatuur op die plaats. Friese overheden laten hiertoe voor heel Fryslân in kaart brengen hoeveel de temperatuur per locatie kan verschillen in warme perioden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties