De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 september 2003.

Bijschriftdinsdag, 9 september 2003

IJdelheid

Soms kan het gebruik van woorden in de Bijbel je op het verkeerde been zetten. Een bekend voorbeeld daarvan is het begin van het boek Prediker: IJdelheid der ijdelheden.

Cultuurdinsdag, 9 september 2003

Sita Foekema vervangt sopraan in rockopera ‘Gysbert Gysbert’

Bolsward – De Friese sopraan Sita Foekema uit Gauw vervangt de komende voorstellingen van Gysbert Gysbert sopraan Jasmin Besig. Dat heeft Klaas Toering dinsdag gemeld.

Economiedinsdag, 9 september 2003

Verboden prijsadviezen vervoerders

Den Haag/Leeuwarden – De drie brancheorganisaties in de transportsector hebben hun leden verboden prijsadviezen gegeven. Dat heeft de kartelwaakhond NMa gisteren laten weten. De NMa heeft rapport opgemaakt tegen Transport en Logistiek Nederland, de Alliantie Zeecontainervervoerders en de Vereniging van Zeecontainervervoerders.

Economiedinsdag, 9 september 2003

‘Geen shoarmatent voor tweede generatie’

Leeuwarden - Ruim twee jaar geleden begon de Kamer van Koophandel (KvK) in Leeuwarden met het proefproject Steunpunt Allochtonen. Doelstelling van het project was om het ondernemerschap onder allochtonen te stimuleren en kwalitatief te verbeteren. Ook wilde de KvK allochtonen nadrukkelijk wijzen op carričrekansen binnen andere dan de traditionele sectoren, waar zij nu nog vaak voor kiezen.

Hoofdartikeldinsdag, 9 september 2003

Allochtonen spreiden…

Politiek Den Haag wil er niet aan: spreiding van allochtonen in een stad als Rotterdam. Minister Dekker van Volkshuisvesting vindt dat deze benadering van een reëel probleem, overlast in een wijk, geen juist beeld geeft. Eerder het tegendeel: deze benadering versterkt een onjuist beeld. De allochtonen zijn immers Nederlanders en wie aan allochtonenspreiding doet, doet een negatieve selectie uit de grote groep Nederlanders.

Regiodinsdag, 9 september 2003

Rijk steunt verlenging Eelde

Eelde – Het Rijk steekt 18,6 miljoen euro in de baanverlenging van Airport Groningen Eelde wanneer deze luchthaven tot 2016 openblijft. Dat heeft staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat meegedeeld aan de noordelijke bestuurders. Door de baanverlenging kunnen straks grotere vliegtuigen landen en stijgen vanaf Eelde.

Regiodinsdag, 9 september 2003

Jeugd en ouderen één achter dorpswebsite

Poppenwier – De helft van de dorpen in Fryslân heeft een eigen website, maakte de organisatie Oppaad gisteren bekend. Oppaad stimuleert dorpen in Fryslân een eigen site op internet te plaatsen. Oppaad is een initiatief van de Feriening Lytse Doarpen, Stichting Doarpshuzen Fryslân, de provincie Fryslân, het AOC en automatiseringsbedrijf Staaf van Poppen. Uitvoerder René Poppen geeft uitleg.

Regiodinsdag, 9 september 2003

Zuid-Fryslân werkt samen

Oosterwolde – Vier gemeenten in het zuiden van Fryslân gaan bekijken of ze intensiever met elkaar willen samenwerken. Heerenveen, Opsterland, West- en Ooststellingwerf onderzoeken of ze op vijf beleidsterreinen de handen ineen kunnen slaan. Voor een volledige fusie voelen ze niets, zo blijkt uit een inventarisatie in opdracht van de provincie.

Regiodinsdag, 9 september 2003

‘We hoeven niet meer naar kinderboerderij’

Gorredijk – Hij heeft zo’n honderd brieven de deur uitgedaan en talloze telefoontjes gepleegd. Al deze inspanning is niet voor niets geweest: na maanden van leegstand is de speeltuin op de hoek van de Kűperij met de Stokerij in Gorredijk weer gevuld met toestellen. Buurtbewoner en initiatiefnemer Wietse Potijk is maar wat blij met het resultaat. ,,Kinderen van buiten onze buurt komen naar de speeltuin. Ik hoor zelfs al mensen zeggen dat ze nu niet meer naar de kinderboerderij hoeven.’’ Donderdag worden negen toestellen geleverd.

Regiodinsdag, 9 september 2003

Korting reclassering: rechtspraak oneerlijk

Leeuwarden – De bezuiniging op de reclassering heeft ernstige gevolgen voor de rechtspraak en de openbare veiligheid. Verdachten kunnen niet eerlijk worden berecht en zullen, als de begeleiding wegvalt, eerder terugvallen in crimineel gedrag.

Regiodinsdag, 9 september 2003

Ontvoerder Lusanne opereerde alleen

Leeuwarden - Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat de 63-jarige man die ervan verdacht wordt Lusanne van der Gun te hebben ontvoerd, zich als twee personen heeft voorgedaan tegenover het meisje. Dat heeft woordvoerder van het OM R. Kamminga gisteren gezegd. Lusanne heeft zelf steeds verklaard dat zij door twee mannen was ontvoerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 september 2003

Ikon-kerkdiensten via de webcam te zien

Leeuwarden - Met ingang van deze maand zijn bij wijze van proef enkele radiokerkdiensten van de IKON via de webcam live te zien op www.ikon.nl.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 september 2003

Psalm 23 in de Hollandse polder

Amsterdam - Het platform Appčl Kerk en Israël hield maandag in samenwerking met de Folkertsmastichting voor Talmudica een studiedag in De Rode Hoed. De vraag die centraal stond, betrof de verhouding tussen kerk en Israël. De hoofdlezingen werden gehouden door prof. dr A. van de Beek en dr G.H. Cohen Stuart. Van de Beek benaderde het thema strikt vanuit Jezus, terwijl Cohen Stuart benadrukte vooral bij de rabbijnen in de leer te willen zijn.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 september 2003

Jezus’ missie als uitgangspunt kerkdienst

Elke zondag gaan de deuren open. Een menigte mensen stroomt samen en zoekt binnen de sterke muren een plek. Zacht orgelspel verdrijft de laatste sluiers van dromenland. Op de afgesproken tijd begint de dienst. Na afloop stroomt de kerk leeg en zoekt ieder zijn eigen plekje thuis. Een week later gebeurt hetzelfde. En dat een heel jaar door. Eeuw in eeuw uit.

Sportdinsdag, 9 september 2003

Veldwachter Zwart heeft een probleem en hij weet het

Leeuwarden – Als hij ergens een broertje dood aan heeft, dan is het wel onrecht. Mooi voor de inwoners van de Leeuwarder wijk Aldlân; zij kunnen bouwen op hun wijkagent. Binnen de krijtlijnen van het voetbalveld komt die karaktereigenschap Edo Zwart (37) echter minder goed van pas. In de seizoensouverture, uit tegen Blija 2, gaat het al direct mis. Twee keer aanmerkingen op de leiding is twee keer geel. ,,Ik heb een probleem, ik weet het. Ik kan mijn mond niet houden.’’

Sportdinsdag, 9 september 2003

Kuipers en Wassenaar strikken Van der Meer

Leeuwarden – Alsof ze niet aan de top stonden van hun vakgebied, maar de eerste de beste ledenkaatser waren: zo lang duurde de zoektocht van André Kuipers en Chris Wassenaar naar een nieuwe opslager. Exact één maand nadat Pieter van Tuinen aankondigde na dit seizoen te zullen stoppen, sprong het licht zondagavond dan toch op groen. Rutmer van der Meer (23) is gestrikt als de nieuwe opslager.

Weerdinsdag, 9 september 2003

Regen en buien

Vandaag schijnt af en toe de zon. Later vanmiddag en vannacht volgen er buien. Morgen hebben we veel bewolking, soms zon en verder regen en buien. Er is kans op onweer en het wordt een koele dag met temperaturen van 17 graden


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties