De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 9 september 2017.

Economiezaterdag, 9 september 2017

Energiewacht wil slimmemetermonteurs

Leeuwarden - Energiewacht Groep in Leeuwarden breidt op korte termijn uit van 55 naar 75 personeelsleden. De twintig nieuwe monteurs en kantoormedewerkers gaan zich bezig houden met het plaatsen van slimme meters in de provincie.

Economiezaterdag, 9 september 2017

‘Fabriek Oranje Nutrition zal worden afgebouwd’

Heerenveen - ‘Hier oefent Botec BV haar retentierecht uit’ Achter de hekken waarop dit witte tekstbordje met zwarte letters met tie rips is vastgemaakt, staat een casco van een babymelkpoederfabriek die al af had moeten zijn. Aannemer Botec Bedrijfsruimtebouw uit Nunspeet heeft echter een conflict met de Chinese investeerder over betalingen en planning van de fabriek op IBF Heerenveen en wil van het contract af.

Hoofdartikelzaterdag, 9 september 2017

Suďcidepreventie verdient aandacht

Het is het oude taboe: we willen het niet over deze dingen hebben", zei hoogleraar klinische psychologie Ad Kerkhof in 2014 op een congres over suďcidepreventie, dat toen gehouden werd in Leeuwarden. Het taboe rond zelfdoding dat hij signaleerde, werd volgens hem vooral ingegeven door angst; angst voor de patiënt en angst voor de dood.

Regiozaterdag, 9 september 2017

Regels zitten weidevogelclubs in de weg

Leeuwarden - De collectieven van agrarisch natuurbeheer in Fryslân lopen nog steeds aan tegen regelzucht en bemoeienis van Den Haag en Brussel. In het tweede jaar van hun bestaan zijn ze netto niettemin tevreden met de nieuwe gemeenschappelijke aanpak, vooral omdat er sneller in beheermaatregelen bijgestuurd kan worden.

Regiozaterdag, 9 september 2017

GGZ Friesland in de clinch met Zilveren Kruis

Leeuwarden - GGZ Friesland overweegt om verzekerden van verzekeraar Zilveren Kruis (ZK) in de toekomst te weigeren. De instelling voor geestelijke gezondheidszorg zegt nog een kleine drie miljoen euro tegoed te hebben van de verzekeraar.

Regiozaterdag, 9 september 2017

Praten over zelfdoding kan een groot verschil maken

Emmeloord - Jan van Wieren verloor op 15 oktober 2006 zijn zoon door zelfdoding. Als voorzitter van de Stichting Nabestaan Na Zelfdoding Friesland probeert hij het taboe op suďcide te doorbreken. “De meeste mensen met suďcidale gedachten willen niet dood.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties