De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 29 maart

Regiomaandag, 27 maart 2017

Geen fietstunnels onder N359
Ruigahuizen - De provincie Frysln wil geen fietstunnels aanleggen onder de N359 bij Ruigahuizen en bij de afslag naar Oudemirdum. Dat schrijft het college van Gedeputeerde Staten na vragen van Statenlid Klaas Fokkinga (FNP). De weg wordt volgens het provinciebestuur door te weinig verkeer bereden voor zon tunnel.
Fokkinga stelt dat in de regio behoefte is aan veiliger oversteekplaatsen, vanwege de verkeersveiligheid maar ook uit toeristisch oogpunt. Onder meer Plaatselijk Belang Harich-Ruigahuizen zou hiervoor hebben gepleit.
De aanleg van n fietstunnel kost volgens de provincie een tot anderhalf miljoen euro. Volgens de provinciale norm zouden daarvoor dagelijks 8000 autos moeten passeren f 750 fietsers en bromfietsers oversteken. Bij de beide plaatsen passeren volgens de provincie dagelijks 7000 autos en minder dan 750 fietsers. Dat is dus te weinig voor een fietstunnel, aldus GS.
Wel zijn of worden andere maatregelen genomen die de fietsveiligheid hier kunnen verbeteren, stelt de provincie. Bij de afslag naar Oudemirdum wordt nog voor de zomer een ovonde aangelegd, waardoor het niet meer nodig is dat fietsers in een keer beide rijbanen oversteken. Bij de oversteekplaats bij Ruigahuizen is al in 2014 een middeneiland geplaatst, stelt de provincie, zodat ook hier de fietsers in een keer kunnen oversteken.

| Fertel in freon | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0 |


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties