Benjamin Nygren opgelucht na eerste treffer 2021 en late gelijkmaker sc Heerenveen

Benjamin Nygren was gisteren aan de kant van sc Heerenveen de man of the match. Het was wat stil geworden rond de Zweedse aanvaller, die de komende twee jaar wordt gehuurd van KRC Genk. Hij moest de laatste twee duels zelfs op de bank beginnen.

Bert Kalteren

Geplaatst: 18 januari 2021 om 11:00

Henk Veerman juicht na de late 1-1 van Benjamin Nygren en ook ploeggenoot Oliver Batista Meier (m) is er blij mee.   FOTO: ANP
0%

Dat was ten faveure van Arjen van der Heide, maar daar zit hij niet mee. ,,Ik heb bijna elke wedstrijd gespeeld en natuurlijk kom je wel eens op de bank terecht. Maar dat is geen reden om ontevreden te zijn.”

Dat was hij wel vanwege het uitblijven van doelpunten. Nadat Nygren op dat vlak een sterke start kende in Fryslân, heeft hij wat dat betreft ook even een pas op de plaats gemaakt. Geheel in stijl met de prestaties van Heerenveen. Daarom stemde de late gelijkmaker hem tevreden.

,,Het is een opluchting. Het was alweer even geleden dat ik voor het laatst had gescoord. En dit was de eerste van 2021 en het was nog een fraaie treffer ook. Als je die bal op de training er zo inschiet ben je blij, maar in een wedstrijd geeft dat een euforisch gevoel.”

Lange hoek

Daar was geen woord van gelogen. Vleugelaanvaller Nygren kapte naar binnen en krulde de bal met zijn linkerbeen in de lange hoek achter doelman Thorsten Kirschbaum. ,,Dit was alweer het zesde gelijkspel in tien wedstrijden. Terwijl ik van mening was dat we vandaag hadden moeten winnen. Dat is wel wat frustrerend”, vond de Zweed, die blij was met z’n doelpunt.

,,Dat is sowieso goed voor het zelfvertrouwen. Dat kan ik dan overdragen op de andere spelers van de ploeg, waardoor we weer de goede kant opgaan.”

 

We hebben een goed team en moeten in onszelf blijven geloven. En niet in de war raken. Dan komen de goede resultaten vanzelf

Een reden voor de terugval heeft ‘Benji’ Nygren niet. ,,Het is moeilijk een oorzaak aan te wijzen. We creëren veel kansen, maar scoren te weinig. In plaats van dat we op een 1-0 voorsprong komen staan we een kwartier later met 0-2 achter. Dat helpt niet”, weet de vleugelspeler, die vol vertrouwen is naar de toekomst. ,,We hebben een goed team en moeten in onszelf blijven geloven. En niet in de war raken. Dan komen de goede resultaten vanzelf.”

Eén schot

Sherel Floranus keerde terug in de basis, nadat hij twee duels vanwege familieomstandigheden had gemist. Hij was verbaal zeer aanwezig, maar rekende zich de tegentreffer van VVV-Venlo persoonlijk aan. ,,VVV heeft niks gecreëerd en met één schot op goal scoren ze ook nog. En dat door mijn fout. Dat mag mij niet overkomen”, vond de rechterverdediger.

 

VVV heeft niks gecreëerd en met één schot op goal scoren ze ook nog. En dat door mijn fout. Dat mag mij niet overkomen

,,Ik ben verbaal aanwezig en dat is iets dat het team nodig heeft. Dat heeft de trainer aangegeven. Ik kan dat brengen en dan moet ik dat doen.”

Registreer u bij het Friesch Dagblad

Registreren
  • Registreren is zonder kosten of verplichtingen
  • Alle artikelen op frieschdagblad.nl zijn volledig toegankelijk
Hoofdredacteur

Waarom Friesch Dagblad?

  • Het nieuws uit Fryslân
  • Verdieping en duiding bij de actualiteit
  • Opinies en analyses
  • Betrouwbaar, kritisch, evenwichtig en opbouwend
Registreren
Sluiten
Sluiten