Eerste keer 90 minuten smaken voor Alex Bangura van SC Cambuur naar meer

Voor Alex Bangura was het alweer eventjes geleden dat hij in de basis mocht starten. Bijna een jaar geleden deed hij het voor het laatst, toevallig ook op bezoek bij NEC op 31 januari 2020. Toen werd het 0-2 voor Cambuur, gisteren bleef het bij een teleurstellende 0-0.

Piet Jan Nauta

Geplaatst: 18 januari 2021 om 10:00

Alex Bangura (l) omspeelt Javier Vet van NEC.   FOTO: HENK JAN DIJKS
0%

Toch kon hij een kleine glimlach niet onderdrukken, want voor het eerst in zijn loopbaan maakte hij de negentig minuten vol. Dit deed de in Sierra Leone geboren Bangura verdienstelijk.

De 21-jarige linksback, die twee jaar geleden nog debuteerde bij Cambuur als buitenspeler, keek met voldoening terug op zijn eerste volledige wedstrijd in dienst van Cambuur. ,,Of ik mijn kans heb gegrepen, weet ik niet. Maar ik heb wel gedaan wat ik kon.”

Veel strijd

Bangura kreeg de voorkeur boven David Sambissa, al drie seizoenen lang de eerste keus op de linksachter. Waarom? ,,De verwachting was dat dit een duel zou worden met veel strijd. De trainer koos voor mij, omdat ik in de duels moest komen met hun rechtsbuiten.”

Die rechtsbuiten was Elayis Tavsan en de buitenspeler van NEC kon binnen een minuut al kennismaken met Bangura, die hem ietwat onbehouwen onder het gras stopte. ,,Ik wilde even laten zien dat ik er was”, klonk het met een stiekeme grijns.

We wilden voorkomen dat ze konden gaan counteren en volgens mij is dat redelijk gelukt

,,Ze hebben met Jonathan Otika, Terell Ondaan en later ook met Rangelo Janga snelle en sterke voorhoedespelers die een verdediging van de tegenpartij bezig kunnen houden. We wilden voorkomen dat ze konden gaan counteren en volgens mij is dat redelijk gelukt.”

Zelfkritisch

Cambuur gaf vrijwel niets weg in Nijmegen, creëerde voldoende kansen om tot minstens een treffer te komen, maar kwam niet verder dan 0-0. ,,Uiteindelijk moet je dan zorgen dat je in ieder geval een punt mee naar huis neemt.”

Bangura kon wel lachen ondanks het tweede puntenverlies op rij. ,,Aan de bal kan het nog wel wat nauwkeuriger bij mij”, klonk het zelfkritisch. ,,Maar het was een lastige wedstrijd. Ik heb heel lang geen hele wedstrijd gespeeld en moest het vooral hebben van invalbeurten.”

De concurrentie op mijn positie is groot, maar ik heb nu deze kans gegrepen en gedaan wat ik kon

,,Vorige week in een oefenwedstrijd heb ik weer eens 90 minuten gemaakt. De beloften spelen niet in coronatijd en dan is het lastig voor een wisselspeler om wedstrijdritme op te doen. De concurrentie op mijn positie is groot, maar ik heb nu deze kans gegrepen en gedaan wat ik kon. Of ik vaker in de basis sta is nu aan de trainer.”

Lees meer over het 0-0 gelijke spel van SC Cambuur bij NEC in onze krant van vandaag

Registreer u bij het Friesch Dagblad

Registreren
  • Registreren is zonder kosten of verplichtingen
  • Alle artikelen op frieschdagblad.nl zijn volledig toegankelijk
Hoofdredacteur

Waarom Friesch Dagblad?

  • Het nieuws uit Fryslân
  • Verdieping en duiding bij de actualiteit
  • Opinies en analyses
  • Betrouwbaar, kritisch, evenwichtig en opbouwend
Registreren
Sluiten
Sluiten