Dit artikel krijgt u aangeboden door Mission Possible.

Kwetsbare vrouwen en meisjes hebben baat bij Babybox

Toen ik Bogdana voor het eerst ontmoette, was ze zwanger. Ze stond achter de omheining van de kerk in Pevtsite, onzeker of ze binnen welkom zou zijn. Natuurlijk nodigde ik haar uit. Een paar maanden later bezoekt ze de kerk regelmatig. Ze vindt er hulp, bemoediging en veiligheid. Ze gaat zitten en luistert aandachtig naar wat er wordt verteld.

Van onze adverteerders
0%

Deze 16-jarige moeder is analfabeet. Ze liep weg uit het huis van haar ouders om een beter leven te vinden, maar werd teleurgesteld. Het is moeilijk om rond te komen. Haar man, de 18-jarige Yanko, heeft geen vaste baan. Ze delen een kleine kamer met de familie van Yanko´s zus. Het huis heeft een lemen vloer en geen elektriciteit of water. Er zijn twee bedden. De wieg van de baby hangt er boven. Een gescheurd gordijn probeert de kamer af te schermen voor de vliegen die overal zijn. De babybox en andere hulp die we hebben meegebracht wordt met grote blijdschap ontvangen.

 

De Bulgaarse Roma-meisjes behoren tot de meest kwetsbare mensen in Oost-Europa. Armoede drijft hen tot bedelen, stelen en prostitutie. Het is voor ouders een last om voor hun dochters te zorgen. Gevolg is dat ze zo vroeg mogelijk worden uitgehuwelijkt. De meeste Roma-meisjes worden moeder wanneer ze tieners - en vaak jonge tieners - zijn.

Meestal komen ze voor het in eerst in contact met medische zorg als het kind geboren is. Het Baby box project van Mission Possible is een geweldige manier om exact die hulp te geven die de vrouwen en meisjes nodig hebben.

Naast het Babyboxproject zijn we in Bulgarije actief onder de Roma op het gebied van voorlichting over relaties en huwelijk. De missie van Mission Possible is het verlenen van psychologische, materiële en juridische hulp aan probleemgezinnen en het ondersteunen van deze gezinnen in het opvoeden van hun kinderen, zodat deze risicokinderen een volwaardig leven kunnen leiden.

Voor meer informatie www.missionpossible.nl of neem contact op met Gerande Sikkema: gerande@missionpossible.nl

De kosten voor 1 babybox zijn €50,-
U kunt helpen door uw gift over te maken naar NL07 RABO 0158045424
t.n.v. Mission Possible o.v.v. FD 2021 Babyboxproject
.

Geef voor een toekomst vol van hoop!

De redacteuren van het Friesch Dagblad zijn niet betrokken bij de inhoud van dit gesponsorde artikel.

Opinie: Het gezicht van eenzame ouderen

Opinie

Er zijn in coronatijd weinig activiteiten voor ouderen. En daarmee schiet aandacht voor eenzaamheid en ouderdomsziekten zoals alzheimer of dementie er ook bij in. Een provinciaal n...

10 uur geleden

Lees meer

Thecla Bodewes weet het tij te keren

Economie

Scheepsbouwer Thecla Bodewes (TB) Shipyards heeft vorig jaar bijna zes ton winst gemaakt. In 2019 was nog een reorganisatie noodzakelijk, toen het bedrijf ruim twee miljoen euro ve...

19 uur geleden

Lees meer

Waarom Friesch Dagblad?

  • Het nieuws uit Fryslân
  • Verdieping en duiding bij de actualiteit
  • Opinies en analyses
  • Betrouwbaar, kritisch, evenwichtig en opbouwend
Registreren
Sluiten
Sluiten