Dit artikel krijgt u aangeboden door lanovalaadpalen.nl.

Waar moet ik op letten bij de plaatsing van een laadpaal?

Bij een nieuw gekochte of geleasete elektrische auto hoort ook een nieuwe gekochte of geleasete laadpaal. Om onbezorgd de weg op te gaan met je mooie en milieuvriendelijke auto, is het wel zo prettig als je niet continu naar een tankstation hoeft te zoeken waar je kunt laden. Daarom is het handig om een laadpaal aan huis te plaatsen. Overweeg je de aanschaf van een laadpaal aan huis? Oriënteer je dan goed met deze tips!

Van onze adverteerders
pixabay.com  
0%

Waar plaats ik mijn laadpaal thuis?

In principe mag je je laadpaal thuis gewoon plaatsen op je eigen oprit of in je eigen tuin, mits je de woning en het stuk grond waar je de laadpaal op plaatst gekocht hebt. Tenslotte geldt dat je bij alles wat van jezelf is, je ook zelf bepaalt wat ermee gebeurt. Heb je een gehuurde woning of is de oprit of tuin gemeentegrond? Neem dan contact op met de gemeente waarin je woont. Gemeentegrond is namelijk publiekelijk bezit. Er zijn 2 dingen waar je op moet letten als je een laadpaal wil plaatsen op deze grond. De eerste is dat je een aanvraag indient bij de gemeente voor het plaatsen van de laadpaal en je laat informeren over eventuele restricties. Het tweede wat goed is om te weten, is dat iedereen gebruik mag maken van een openbare laadpaal. De laadpaal komt dus niet in je eigen bezit. Als je gemeente de aanvraag goedkeurt, zullen zij een parkeerplaats reserveren voor elektrische auto’s.

Hoe bevestig ik mijn laadpaal?

Voordat je overgaat tot koop of lease van een laadpaal, is het handig om na te denken over de bevestiging. Een monteur kan je hier eventueel in adviseren. Er bestaan verschillende opties voor de bevestiging. De eerste is dat je het laadstation als oplaadpunt aan de muur hangt. De tweede optie is een laadpaal thuis op je eigen oprit. Houd in beide gevallen rekening met de afstand van de meterkast, zodat je bij de aanschaf ook weet naar welke lengte van de oplaadkabel je kunt kijken. De plaatsing van de laadpaal heeft tevens invloed op de kosten. Houd bijvoorbeeld rekening met extra kosten voor het leggen van de kabels in de grond. Laat je daarom goed informeren.

Welke laadpaal heb ik nodig?

Er zijn veel verschillende soorten laadstations verkrijgbaar. Controleer goed of de laadpaal ook de beste laadpaal is voor jouw model auto. Zo is voor ieder merk en ieder model een andere laadpaal geschikt. Het is nogal van belang of je een Tesla, Audi, Volkswagen of Peugeot rijdt. Vergeet daarentegen niet om de keuze snel te maken, want je wil je laadpaal wel geïnstalleerd hebben voordat je je nieuwe auto mag ontvangen!

De redacteuren van het Friesch Dagblad zijn niet betrokken bij de inhoud van dit gesponsorde artikel.

Waarom Friesch Dagblad?

  • Het nieuws uit Fryslân
  • Verdieping en duiding bij de actualiteit
  • Opinies en analyses
  • Betrouwbaar, kritisch, evenwichtig en opbouwend
Registreren
Sluiten
Sluiten