Dit artikel krijgt u aangeboden door oakwell.nl.

Zó maak je van je woonkamer een gezellige leefruimte

In woonkamers zie je tegenwoordig steeds vaker natuurlijke elementen terugkomen. Deze natuurlijke elementen zorgen voor rust in huis. Daarnaast geeft het gebruik van natuurlijke materialen in je woonkamer de woonkamer een warme en gezellige sfeer. In dit artikel lees je hoe je met natuurlijke elementen sfeer terugbrengt in je interieur. Ideaal om inspiratie op te doen!

Van onze adverteerders
Pixabay.com  
0%

Gebruik warme kleurtinten

Met warme kleurtinten maak je het interieur sfeervol. Bij warme kleuren kun je denken aan bruin, beige, aardekleuren of houtkleuren. Breng de kleuren vooral terug in de basis van je woonkamer, zoals in de tafel, stoelen, kasten, vloer, muren en het plafond. In de decoratie of accessoires kun je voor een opvallendere kleur kiezen, om je woonkamer gezellig te maken. Warme en opvallende kleuren die je in de details van je interieur kunt laten terugkomen zijn oranje, geel, geeloranje, rood, oranjerood en roodpaars. Daarnaast doen bloemen en planten het altijd goed in natuurlijke interieurs!

Trek de stijl van de woonkamer door naar de eetruimte

Idealiter laat je in je hele woning dezelfde stijl terugkomen. Dit brengt rust in huis. Kies bijvoorbeeld tussen een landelijke, minimalistische, industriële, vintage of moderne stijl. Heb je eenmaal een stijl voor de woonkamer gekozen, trek deze stijl dan ook door in de eetruimte. Wist je al dat hout perfect past in alle stijlen? Hout brengt de natuur in huis, waardoor je overal in huis rust ervaart. Een voorbeeld is een eikenhouten tafel van Oakwell. Het blad is uiteraard van hout, maar met de poten bepaal je de stijl. Met stalen poten creëer je een industriële look in huis. Ook houten poten zijn mogelijk, waarmee je een landelijke stijl creëert. Eikenhouten tafels zijn in elke afmeting verkrijgbaar, waardoor er altijd voor iedere ruimte een op maat gemaakte tafel te vinden is!

Gezellig licht zorgt voor een gezellige sfeer

Ook het licht is enorm bepalend voor de sfeer in huis. Ga je voor gezelligheid? Dan zijn je keuzes met betrekking tot stijl, materiaal en kleur van belang! Kies qua licht voor een warm witte of geelwitte kleur. Kies verder voor een houten, metalen, bronzen of koperen armatuur. Laat de eerder benoemde kleuren, zoals bruin, beige en aardekleuren, ook terugkomen in je lampenkappen, theelichthouders en kandelaars. Zet voor extra gezelligheid een kaarsje aan en je bent klaar om je visite te ontvangen in een gezellige woon- en eetkamer!

De redacteuren van het Friesch Dagblad zijn niet betrokken bij de inhoud van dit gesponsorde artikel.

Waarom Friesch Dagblad?

  • Het nieuws uit Fryslân
  • Verdieping en duiding bij de actualiteit
  • Opinies en analyses
  • Betrouwbaar, kritisch, evenwichtig en opbouwend
Registreren
Sluiten
Sluiten