Dit artikel krijgt u aangeboden door ferex.nl.

Duurzaamheid is een hot item.

Dit zien we ook terug in nieuwbouwprojecten. Tijdens deze projecten wordt steeds vaker voor duurzame materialen en bouw gekozen. Dit lijkt in eerste instantie de niet de voordeligste oplossing, maar op de langer termijn zal duurzaam bouwen een meerwaarde zijn en juist geld besparen. Hoe zorg je voor een duurzame basis?

Van onze adverteerders
Pixabay.com  
0%

Een duurzame basis

Duurzame materialen en oplossingen zijn niet per definitie de goedkoopste manier van bouwen. Op lange termijn leidt dit wel tot een comfortabeler resultaat met lagere maandlasten en minder onderhoudskosten. Je kunt op verschillende manieren bijdragen aan duurzaamheid. Van basiselementen tot moderne applicaties, er bestaat altijd wel een moderne energiebesparende oplossing. Neem nu bijvoorbeeld rijplaten die gebruikt worden om een solide basis voor de bouwplaats te vormen. Rijplaten zijn uitermate belangrijk om de veiligheid op de bouwplaats te garanderen. Ze zorgen voor een vlakke vloer, vaak met een antislipprofiel. Neem niet zomaar de goedkoopste platen, kijk goed naar het materiaal waaruit de platen vervaardigd zijn. Kies voor duurzaam kunststof of composiet, maak gebruik van rijplaten verhuur. Composiet is een zeer sterk materiaal dat op verschillende manieren bijdraagt aan duurzaamheid. Ten eerste heeft composiet een lange levensduur van 15 jaar waarna ze volledig recyclebaar zijn. Verder zijn ze licht van gewicht. Er kunnen daarom dubbel zo veel rijplaten per transport vervoerd worden, wat op zijn beurt weer goed is voor het milieu. Ze kunnen tenslotte makkelijk geplaatst worden. Een bijkomend voordeel voor de natuur: de ondergrond hoeft niet bewerkt worden, waardoor de flora en fauna onaangeroerd blijft.

Zonne-energie voor de laadpalen

Zoals al eerder vermeld, bestaat er voor de meest moderne applicaties een duurzame vorm. Neem nu een elektrische auto. Dit type auto is flink in opmars. De overheid probeert door belastingvoordelen de aanschaf van een elektrische auto te stimuleren. Wanneer je een volledig elektrische auto rijdt, hoef je bijvoorbeeld geen motorrijtuigenbelasting te betalen en scheelt het flink in de bijtelling. Met een elektrische auto draag je bij aan een beter klimaat. De elektrische auto krijgt energie door batterijen. Deze batterijen moeten opgeladen worden: een laadpaal is dus onmisbaar. Voor elk automerk is een passende laadpaal op de markt. Deze laadpalen werken via het zogenaamde Load Guard systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat laadpalen opgeladen kunnen worden door zonnepanelen. Dit kun je zelf als voorkeur instellen, handig!

Het zijn de details die de duurzaamheid van je bouwproject bepalen. Van de basis tot de afwerking, het kan allemaal milieu- en klimaatbewust. Staar je zeker niet blind op een hogere kostprijs. Duurzaam bouwen zal je later wat energie besparen, veel meer dan je oorspronkelijk gedacht had!

De redacteuren van het Friesch Dagblad zijn niet betrokken bij de inhoud van dit gesponsorde artikel.

Opinie: Het gezicht van eenzame ouderen

Opinie

Er zijn in coronatijd weinig activiteiten voor ouderen. En daarmee schiet aandacht voor eenzaamheid en ouderdomsziekten zoals alzheimer of dementie er ook bij in. Een provinciaal n...

11 uur geleden

Lees meer

Thecla Bodewes weet het tij te keren

Economie

Scheepsbouwer Thecla Bodewes (TB) Shipyards heeft vorig jaar bijna zes ton winst gemaakt. In 2019 was nog een reorganisatie noodzakelijk, toen het bedrijf ruim twee miljoen euro ve...

20 uur geleden

Lees meer

Waarom Friesch Dagblad?

  • Het nieuws uit Fryslân
  • Verdieping en duiding bij de actualiteit
  • Opinies en analyses
  • Betrouwbaar, kritisch, evenwichtig en opbouwend
Registreren
Sluiten
Sluiten