Aangeboden door: tulpenfonds.nl

4 redenen om zzp'er te worden

pexels.com

Zit jij te twijfelen om jouw baan op te zeggen en voor jezelf te beginnen? Voor veel mensen is het de ultieme droom van vrijheid om zelf de werkzaamheden in te plannen. Je hoort het dan ook steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om zzp’er te worden. Is het zelfstandig zijn zonder personeel ook wat voor jou? Ontdek het in de onderstaande redenen waarom ook jij zou moeten kiezen om zzp’er te worden.

1. Zelf bepalen hoeveel je werkt

Het grootste voordeel van zzp’er zijn is dat je kunt werken op ieder gewenst moment. Je kunt zelf jouw eigen werkzaamheden inplannen. Heb je zin in een dagje vrij? Dan neem je een dagje vrij. Wil je liever thuis werken, of ga je een lunchroom bezoeken om daar jouw werkzaamheden te verrichten? Je hebt het allemaal zelf in de hand. Veel mensen willen dan ook zzp’er worden om van deze vrijheid te kunnen genieten.

2. Een boel fiscale voordelen

Als zzp’er moet je zelf de risico’s dekken. Je kunt bijvoorbeeld niet terugvallen op een baas wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Hiervoor moet je verzekeringen afsluiten zoals de arbeidsongeschiktheidsverzekering . Zo kun je terecht bij Tulpenfonds , die voor jou een vangnet biedt. Je kunt ook voor jezelf een buffer opbouwen, mocht je in de financiële problemen komen. Gelukkig word je als zzp’er zijnde ook gecompenseerd. Zo heb je recht op meerdere fiscale voordelen, waardoor je niet alles uit eigen zak hoeft te betalen. Je hebt bijvoorbeeld de zelfstandigenaftrek, startersaftrek en de kleineondernemersregeling.

3. Het werk vind je leuk

Plezier in het werk is ontzettend belangrijk. Als zzp’er heb je dit zelf in de hand. Je bent namelijk niet voor niets zzp’er geworden in het vakgebied waarin je nu werkzaam bent. Je hebt voor dit werk gekozen, omdat je het leuk vindt. Bovendien kies je ook zelf de opdrachten en opdrachtgevers uit die jij zelf leuk vindt. En dat is een groot voordeel, want hierdoor creëer je werkgeluk.

4. Een nieuwe uitdaging

Als je uiteindelijk de stap hebt genomen om zzp’er te worden, staat er een nieuwe uitdaging op je te wachten. Je staat er namelijk vanaf dit moment alleen voor. Je moet zelf de administratie regelen en jouw gewerkte uren bijhouden. Bovendien moet je ook zelf klanten binnenslepen én deze behouden. Veel mensen zien dit als een nieuwe uitdaging, die je natuurlijk met beide handen aanpakt. Wat denk jij: is het leven als zzp’er ook iets voor jou?

Nieuws

menu