Aangeboden door: Gift Campaign

Altijd alles bij de hand met bedrukte lanyard

Eigen foto

In 2002 was het ineens één van de meest populaire hebbedingen ter wereld: de lanyard. Dat dat woord niet gelijk een belletje doet rinkelen kan kloppen: in Nederland gebruiken we meestal het leenwoord keycord of, in het Nederlands, sleutelkoord.

Met keycord en lanyard wordt precies hetzelfde bedoeld. Een koord dat je om je nek hangt en waar sleutels, een badgehouder of bijvoorbeeld een mp3 speler aangeklikt kunnen worden.

Sublimatiedruk

Sleutelkoorden zijn er in heel veel verschillend vormen, maten en kleuren. Ook in materiaalsoorten en extra functies. Lanyards bedrukken is nog steeds ongekend populair én kan op veel verschillende manieren. Er zijn bijvoorbeeld keycords die speciaal ontwikkeld zijn voor sublimatiedruk. Het logo wordt bij deze techniek als het ware op het oppervlakte gebakken. Daarmee krijgt het een helder en levendig uiterlijk. Sublimatiedruk wordt ook wel full colour printing genoemd.

Een logo, print of tekst kan ook in het keycord geweven worden. Daar zijn met name de platte koorden erg geschikt voor. Er zijn ook prachtige, ronde sleutelkoorden met een strak en hip uiterlijk. De sluiting zit bij deze lanyards subtiel in de nek. Het logo komt hier op een plaatje, dat na bedrukken voorzien wordt van een harslaagje.

USB, double clip en badgehouder

De lanyard is nog geen heel oude uitvinding. Toch gaat ze nu al met haar tijd mee. Je kunt bijvoorbeeld voor een sleutelkoord met USB kiezen. Deze keycord is tegelijk een praktische oplaadkabel. 2-in-1 dus! Voor bedrijven waar je je bij binnenkomst moet aanmelden met een pas of druppel is er de uitrolbare badgehouder. Deze kun je uiteraard laten voorzien van jouw logo.

Een keycord van kurk is ecologisch, trendy en kan zowel bedrukt als voorzien worden van verschillende sluitingen. Ook RPET (gerecycleerde kunststoffen) hebben een beperktere impact op het milieu. Deze bedrukte keycords zijn een mooi duurzaam relatiegeschenk of erg geschikt wanneer je op een duurzaam evenement staat.

Keycords met een double clip bieden ruimte aan enerzijds sleutels of een badge, anderzijds aan bijvoorbeeld een USB-stick. Laatstgenoemde komt te hangen aan een mini-keycord, dat aan de lanyard hangt. Ideaal tijdens bijvoorbeeld congressen.

Relatiegeschenk of promotiemateriaal

Een USB-stick aan een keycord voorzien van een logo cadeau geven na een lezing of presentatie, is een blijk van waardering naar de gast én een simpele en effectieve marketingtool om zichtbaarheid te creëren. En natuurlijk een ideale manier om jouw presentatie of lezing direct mee te geven aan gasten. Dat scheelt veel mailverkeer achteraf.

Keycords zijn eveneens uitgegroeid tot onmisbare items op festivals en tijdens evenementen. Ook bij dit soort gelegenheden is het een goed relatiegeschenk om uit te delen aan gasten. En wat dacht je van de lanyard als promotiemateriaal? Een afbeelding of logo op bijvoorbeeld een keycord is een niet te missen visitekaartje.

Festivals

Voor personeel dat tijdens een festival of evenement wordt ingezet, is een lanyard eigenlijk gewoon onmisbaar. Een kliksysteem of een lanyard met badgehouder zorgen ervoor dat de gebruiker de handen vrij heeft. Dingen die je anders snel kwijt zou raken - accreditatie, badges of een USB-stick bijvoorbeeld - worden aan de lanyard geklikt. Medewerkers die op een evenement of festival staan, zijn nu bovendien direct herkenbaar als personeel. Zij lopen de hele dag heen en weer en zijn niet gebaat bij het ronddragen van veel bagage. Ook op scholen is de lanyard nog steeds populair, zowel bij docenten als bij leerlingen.

20 jaar nadat de lanyard er ‘ineens’ was, is het nog steeds een veel gezien en gebruikt item, relatiegeschenk of promotiemiddel. En doordat keycords met hun tijd meegaan, zal dat ongetwijfeld voorlopig nog niet veranderen.

Nieuws

menu