Aangeboden door: Figest

Bekijk hier alle verschillende soorten raamdecoratie

-

Kranten voor het raam van een woning die net verkocht of verhuurd is. Het is een bekend fenomeen. Als je na het klussen in huis oververmoeid bent dan ga je denken “eigenlijk staat dat huis-aan-huis blad motief best leuk zo, misschien laten we het maar even zo”. Deze illusie is van korte duur en dan wil je toch echt iets moois in huis. Met raamdecoratie maak je iedere woning helemaal af, hier zijn vijf opties die veel beter zijn dan kranten op het raam!

Top 5 soorten raamdecoratie


Er zijn verschillende soorten raamdecoraties met zowel esthetische als praktische eigenschappen die uniek zijn. Dit zijn de meest populaire opties van dit moment:

1. Rolgordijnen

Strak, simpel, betaalbaar en toch stijlvol. What’s not to love bij rolgordijnen? Kies wel voor een rolgordijn gemaakt van een hoogwaardig materiaal want goedkope gordijntjes zien er ook echt goedkoop uit. Daarnaast werkt het mechanisme om op te rollen vaak niet zo soepel.

2. Vouwgordijnen

Deze optie oogt wat natuurlijker en meer ‘bohemian’ dan een standaard rolgordijn. Ook hier zie je direct het verschil tussen een lap stof op het venster of een hoogwaardig vouwgordijn op maat gemaakt voor jouw woning. De meeste vouwgordijnen zullen half verduisterend zijn, op een slaapkamer kun je beter voor een volledig verduisterend materiaal kiezen.

3. Jaloezieën

Dit is het type raamdecoratie dat je kunt openen als het gesloten is. De stroken zorgen voor een bijzondere lichtinval, met name bamboe is momenteel een populaire optie. In een vochtige ruimte is aluminium een betere keuze omdat bamboe en hout vocht opnemen.

4. Plisségordijnen

Dit type raamdecoratie is al bijna zo cliché als een visgraat vloer in een home-makeover televisieprogramma en daar is een goede reden voor. Plisségordijnen zien er stijlvol uit én je kunt ze ook aan de bovenzijde openen omdat het gordijn via geleiders op het kozijn wordt gemonteerd. Zo heb je meer controle over privacy en lichtinval.

5. Schuifgordijnen

Als je gaat voor klassieke schuifgordijnen kies dan voor een dubbele plooi. Dat valt veel mooier, daarnaast bieden deze gordijnen een uitstekende akoestische demping. Als er gezinsleden gevoelig zijn voor stofdeeltjes in huis dan is een schuifgordijn echter niet de eerste keuze.

Je gaat toch geen gordijnen openen of sluiten met je hand? De voordelen van elektrische raamdecoratie zijn niet te ontkennen. Hoe meer je erover nadenkt des te meer toepassingen je zult bedenken. Bekijk Poweredblinds.nl voor een overzicht van de mogelijkheden, hier zijn alvast enkele voordelen van elektrische gordijnen in huis:

  • Lekker lui: “Hey Google, sluit de gordijnen in de slaapkamer.” Als je vervolgens van de bank naar boven gaat zijn de gordijnen al gesloten. Dat is gewoon even genieten. Zo bedien je de gehele woning vanuit je luie stoel, of beter gezegd jouw troon.
  • Domotica: Als je slecht ter been bent of een beperking hebt dan is huisautomatisering meer dan comfort, het verrijkt je leven op allerlei manieren. Laat de gordijnen sluiten als het buiten donker wordt en richt je op zaken die echt belangrijk voor je zijn.
  • Werkt 24/7: In de ochtend openen de gordijnen, in de avond gaan ze netjes dicht. Of je nu thuis bent of niet. Dat is makkelijk voor jou en inbrekers slaan jouw huis over omdat het altijd bewoond lijkt.

En je kunt eindelijk die bank voor de vensterbank zetten want je hoeft niet meer aan gordijnen of touwtjes te trekken. Elektrische raamdecoratie werkt met vrijwel ieder type gordijn.

Nieuws

menu