Aangeboden door: utp-kabel.nl

De juiste netwerkkabel

Foto: pixabay

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten kabels welke elk voor wat anders gebruikt kan worden. Zo heb je bijvoorbeeld netwerk kabels, usb-kabels, en nog veel meer verschillende soorten. Wanneer je kijkt naar de netwerkkabel, heb je ook daar een heel rijtje aan verschillende kabels welke elk weer een andere eigenschap hebben. Het is dus belangrijk dat je weet welke kabel je nodig hebt om jouw apparaten aan te kunnen sluiten.

Wat is een netwerkkabel

Een netwerkkabel is een kabel waarmee informatie kan worden verstuurd in en naar computernetwerken. Deze kabel is onderdeel van de zogenaamde fysieke laag in een netwerkverbinding en er zijn dan ook verschillende soorten kabels. Zo heb je de coaxkabel, de glasvezelkabel en nog vele anderen welke elk een eigen eigenschap hebben wat ze onderscheid van de andere kabels. Elke kabel heeft een bepaald kleurenpatroon in welke volgorde ze aangesloten moeten worden. Wanneer een van deze kleuren niet op de juiste plek zit, zal de aangesloten kabel niet werken. Het is daarom heel belangrijk dat de kleuren op de juiste plek zitten en dat je weet wat voor soort kabel je hebt.

De snelheid van een kabel

Wanneer je een internetabonnement afsluit met een hele hoge internetsnelheid, is het zonde om de verkeerde kabel erbij te hebben. Er zijn namelijk verschillende soorten internetkabels, welke elk een eigen snelheid door kunnen geven. Als je bijvoorbeeld een zogenaamde Cat3 kabel hebt, zal deze een stuk minder snel zijn dan een Cat6 of zelfs een Cat6a kabel op rol . Deze laatste kan namelijk gaan tot een snelheid van 10000Mbit per seconde terwijl de Cat3 kabel maar tot 10 Mbit per seconde zal gaan. Je hebt voor lang niet alles 10000Mbit per seconde nodig, maar het is wel handig om van tevoren even te kijken welke kabel het best bij jou past, aangezien er een groot verschil is in de snelheid van kabels.

Nieuws

menu