Aangeboden door: totaaltegel.nl

De juiste vloertegels in huis

Foto: pixabay

Als je een nieuw huis hebt, of je gaat je huidige huis verbouwen. Dan wil je natuurlijk wel een mooie vloer in huis.

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een mooie laminaat vloer, maar je kunt ook kiezen voor vloertegels . Deze tegels worden de laatste jaren steeds meer gebruikt, omdat ze luxe uitstralen. Vooral de grote tegels worden veel gebruikt. Dit wordt gedaan, omdat de grote tegels weinig naden hebben en dus een erg rustig patroon achterlaten. De juiste vloertegel in huis uitkiezen, kan heel erg lastig zijn. Er zijn namelijk heel erg veel verschillende tegels waar je uit kunt kiezen. Om zeker te zijn dat je de juiste keuze maakt, is het aan te raden om advies te vragen aan een specialist. Die heeft vaak veel ervaring in het vak en kan er snel achter komen wat jouw smaak is.

Tegels in verschillende maten

Vloertegels zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten maten. De juiste maat hangt af van de grootte van je huis. Als je bijvoorbeeld een heel groot huis hebt, dan is het niet mooi om met hele kleine tegels te werken. Dit zorgt namelijk voor een hele drukke vloer. Vloertegels kopen kan dus erg lastig zijn, als je twijfelt tussen verschillende maten. De maat die het meest wordt gekocht is de 60x60cm tegel. Deze tegel is geschikt voor zowel een groot als klein huis. De kans dat dit de verkeerde maat is, is dus erg klein.

De eigenschappen van tegels

De eigenschappen van vloertegels zijn heel anders dan bijvoorbeeld laminaat. Zo zijn vloertegels erg sterk en kunnen ze wel tegen een stootje. Ook zijn de erg gemakkelijk schoon te maken. Bij laminaat heb je bijvoorbeeld erg veel naden. De kans dat er dan vuil in gaat zitten is stukken groter dan bij tegels. Ook zijn tegels gemakkelijk in onderhoud. Laminaat moet je namelijk om het aantal jaar in de lak zetten om de kwaliteit en de kleur te waarborgen. Bij vloertegels hoeft dit niet, omdat ze erg duurzaam zijn en dus niet van kleur veranderen.

Nieuws

menu