Aangeboden door: litebit.eu

Dit moet je weten over Dogecoin!

Foto: pexels

Inmiddels is Dogecoin een van de beste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, al kan het niet opboksen tegen de Ethereum koers. Alsnog is dit niet slecht voor een munt die begon als een grap op basis van een populaire meme!

Maar wat is Dogecoin? Het is geclassificeerd als een altcoin, dat wil zeggen dat het een munt is die geen Bitcoin is. Dogecoin is bovendien vergelijkbaar met andere cryptocurrencies omdat het op een blockchain werkt en de prijs ervan volatiel kan zijn. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin, is er echter geen limiet aan het aantal Dogecoins dat theoretisch kan bestaan. En volgens een van de uitvinders heeft het een „luchtige en inclusieve” gemeenschap achter de rug. Dus, waar komt Dogecoin vandaan en wat is het precies?

Wie heeft Dogecoin uitgevonden en waarom?

Laten we beginnen met het oorsprongsverhaal van Dogecoin. Dogecoin bestaat al een tijdje. Het werd in 2013 uitgevonden door twee software-ingenieurs, Billy Marcus en Jackson Palmer, die het aanvankelijk als een grap bedachten. Ze combineerden dat jaar twee van de populairste trends - Bitcoin en de „doge” -meme met een Shiba Inu-hond - om een nieuwe cryptocurrency te bedenken. Marcus en Jackson wilden een munt die toegankelijk was voor het grote publiek, dus bouwden ze deze met open-sourcesoftware waarmee iedereen hun broncode kan bekijken.

Vanaf dit bescheiden begin groeide de munt geleidelijk uit tot een van de meest bekende cryptocurrencies, zoals je kunt checken aan de hand van de Dogecoin koers . Tweets van een van zijn meest prominente supporters, Elon Musk, zorgden ervoor dat de prijs van Dogecoin begin 2021 omhoogschoot. Dit ging sneller dan de Ethereum koers . En in december 2021 kondigde Musk zelfs aan dat zijn bedrijf, Tesla, Dogecoin zou accepteren als betaling voor sommige merchandise. Dit markeerde de transformatie van de munt van ‘grap’ naar grote cryptospeler.

Hoe werkt Dogecoin?

Dogecoin is een op blockchain gebaseerde cryptocurrency met een behoorlijke stamboom. Dogecoin is een fork van Luckycoin - dwz het is een nieuwe cryptocurrency die is afgesplitst van Luckycoin - dat zelf is gesplitst van Litecoin, wat een fork van Bitcoin is. Dus in wezen kan Dogecoin zijn wortels helemaal terugvoeren naar Bitcoin, maar het is niet dezelfde munt.

Dogecoin werkt met behulp van een proces dat proof of work wordt genoemd, wat betekent dat cryptominers kunnen werken aan bepaalde andere proof-of-work cryptocurrencies, voornamelijk Litecoin, en ook Dogecoin kunnen minen zonder extra kosten. In het systeem van Dogecoin, evenals in andere proof-of-work muntsystemen, strijden mijnwerkers om te zien wie complexe wiskundige problemen kan oplossen om transacties het snelst te valideren om munten te verdienen. Voor elk gedolven Dogecoin-blok verdienen mijnwerkers 10.000 Dogecoins.

Nieuws

menu