Aangeboden door: acculadercenter.nl

Een acculader of een druppellader

Foto: pixabay

Een acculader en een druppellader worden vaak door elkaar gehaald. Het grootste verschil tussen deze twee is de snelheid van het opladen.

Acculaders laden namelijk de accu in één keer helemaal op. Dit is dus ideaal als de accu van je auto of ander voertuig plotseling leeg is. Een druppellader laadt de accu heel langzaam op. Hij ‘druppelt’ namelijk om de zoveel tijd een beetje. Een druppellader is dus ideaal als je bijvoorbeeld je motor in de winterstalling zet. Zo blijft de kwaliteit van de accu goed en als je dan weer wilt gaan rijden, dan is het een kwestie van de druppelaar afkoppelen en rijden. Als je dus je voertuig snel opgeladen wilt hebben dan is een druppelaar niet de goede keuze.

De juiste acculader kiezen

Acculaders zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende vormen. Je kunt dus niet een willekeurige acculader op de accu van je auto zetten. Acculaders zijn verkrijgbaar per soort voertuig. Voor de auto, boot, motor en scooter zijn er aparte acculaders verkrijgbaar. Ook zijn deze te onderscheiden als 6V, 12V en 24V accu’s. Voor de juiste keuze is het dus aan te raden om advies te vragen aan een specialist. Dit kan bij acculadercenter . Zij hebben voor ieder voertuig een acculaders en druppelladers beschikbaar. Het is namelijk erg belangrijk dat je de juiste lader op het juiste voertuig zet. Als je bijvoorbeeld een lader voor de auto op de scooter zet, dan kan het gebeuren dat de accu kapot gaat.

Startboosters om snel te starten

Het kan wel eens gebeuren dat je per ongeluk de autolampen aan laat staan in de nacht. Het is dan wel zo fijn als je snel de auto kan opladen. Hiervoor zijn er startbooster. Die zijn verkrijgbaar in zowel de 12V als de 24V versie. Deze startboosters zorgen ervoor dat je binnen een korte tijd de accu van het voertuig kunt opladen, zodat je je weg weer verder kunt vervolgen.

Nieuws

menu