Aangeboden door: heuts.nl

Ga voorbereid op vakantie!

Foto: pexels

Aankomende vakantie met het hele gezin op wintersport? Misschien wel de allerleukste week van het jaar. Zorg ervoor dat je voorbereid vertrekt, houd rekening met de extreme weersomstandigheden in Oostenrijk, Hongarije of Italië. Zet die winterbanden onder de auto en neem sneeuwkettingen mee.

Waarom een sneeuwketting?

Als je op wintersport gaat zorg je natuurlijk voor winterbanden onder de auto. Deze zijn zachter dan zomerbanden en hebben een ander profiel. Hierdoor hebben ze meer grip tijdens extreme omstandigheden zoals sneeuw. Maar in sommige gevallen zijn alleen winterbanden niet genoeg. Op gladde en besneeuwde bergwegen bieden sneeuwkettingen veel meer grip en dus ook veiligheid.

Wat is een sneeuwketting?

Sneeuwkettingen zijn dus een extra hulpmiddel om veiligheid te creëren tijdens het rijden. Het zijn stalen kettingen die je om je banden legt. Per sneeuwketting verschilt het hoe hard je mag rijden, meestal ligt de snelheid rond de 50 km per uur. Je kan niet bij iedere auto dezelfde sneeuwketting aanbrengen. Let dus goed op welke banden je onder je auto hebt en welke ketting hierop past. Wil je zeker zijn van een goede sneeuwketting? Kijk dan eens bij de sneeuwkettingen van Pewag . Pewag heeft een uitgebreid assortiment sneeuwkettingen voor verschillende voertuigen. Zorg ervoor dat een sneeuwketting altijd binnen handbereik ligt, zodat je ze snel kunt pakken als je ze nodig hebt. Tip: neem een stuk plastic of karton mee, dan kan je makkelijker knielen bij het omleggen van de ketting.

Zo wordt rijden in de sneeuw een makkie!

Als je met de auto naar je wintersportbestemming gaat is de kans nu eenmaal groot dat je over besneeuwde en beijsde wegen moet rijden. Het is belangrijk dat je, ondanks de juiste voorzorgsmaatregelen, veilig blijft rijden. Ook rustig blijven rijden is erg belangrijk, zo kan je sneller anticiperen op je omgeving. Naast rustig blijven rijden, is het belangrijk dat je voldoende afstand houdt op je voorganger. Zo voorkom je dat de auto glijden en glibberen.

Nu je weet hoe je het beste op je vakantieadres aankomt, kan je vakantie niet meer stuk. Trek je ski’s aan, en geniet van het mooie uitzicht en de verse sneeuw.

Nieuws

menu