Aangeboden door: geld.nl

Geld lenen in Friesland minder populair dan gemiddeld

geld.nl

Friezen leenden in 2022 gemiddeld 12.676 euro. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl . Inwoners van Friesland leenden daarmee 7 procent minder dan gemiddeld in Nederland. Het gemiddelde leenbedrag in Nederland was 13.595 euro in 2022.

Friezen lenen vaker voor boten of caravans

De vergelijkingssite keek ook welke doelen Friezen geld lenen via Geld.nl . “Het is misschien niet heel verrassend dat in Friesland relatief vaak geleend wordt voor een boot”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl . “In Friesland kiest 2 procent van de leners hiervoor, ten opzichte van 0,6 procent in heel Nederland. Friesland is natuurlijk ook een echte watersport provincie.”

Verder lenen Friezen in verhouding vaker voor campers of caravans. 3,1 procent van de Friezen leent voor dit doel. Landelijk doet gemiddeld 1,4 procent dat.

Ook auto’s en verbouwen populair bij geld lenen in Friesland

Toch lenen de meeste Friezen die een lening afsluit voor een auto. Met 28,4 procent is dat zelfs iets meer dan het landelijk gemiddeld van 28 procent. Voor het tweede populaire leendoel, verbouwen, leent 13,4 procent van de Friezen tegenover 14,7 procent in heel Nederland. Lenen voor een verbouwing is in Friesland dat wat minder populair.

Nieuws

menu