Aangeboden door: zorgkiezer.nl

Het verschil tussen lokale en landelijke zorgverzekeringen

Foto: Pexels

Tijdens het afsluiten van een zorgverzekering, zijn er veel verschillende zaken waarmee je rekening kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende zorgpakketten of het bepalen van het eigen risico. Naast de genoemde aspecten, is het ook mogelijk om op lokaal niveau een zorgverzekering vast te stellen. Maar wat is nu het verschil tussen een landelijke zorgverzekering en een zorgverzekering voor een specifiek lokaal gebied. In dit artikel wordt er uitgelegd wat het verschil is en hoe je het beste een nieuwe zorgverzekering kunt aanschaffen. Zodat je ten alle tijden de beste prijs betaald voor jouw zorgverzekering.

Landelijk of lokaal

De afgelopen jaren is de samenwerking tussen gemeenten en zorgverzekeraars alleen maar groter geworden. Dit heeft als resultaat dat een zorgverzekering en dus zorg op zeer lokaal niveau ingericht kan worden, in tegenstelling tot landelijke zorg, wat meer oppervlakkig en algemeen beschouwd wordt. Bij een lokale zorgverzekering wordt er met name gekeken naar ouderenzorg, preventie en geestelijke gezondheidszorg. Dit komt omdat ouderen steeds langer thuis blijven wonen, preventie in wijken steeds meer toeneemt en de vraag naar psychische behandelingen alsmaar groter wordt. Dit heeft als gevolg dat de behoefte naar lokale zorg stijgt. Dit maakt dus de samenwerking tussen gemeente en zorgverzekeraars noodzakelijk.

Zorg op lokaal niveau inrichten

Het kan zo zijn dat een van de bovengenoemde situaties voor jou relevant is. In dat geval is het fijn als je de zorg op lokaal niveau kunt inrichten, zodat je daadwerkelijk betaald voor hetgeen wat je nodig hebt. Dit doe je gemakkelijk door zorgverzekering vergelijken . Tijdens het vergelijken is het mogelijk om specifieke zorg aan te vinken, zodat een pakket op maat wordt gemaakt. De vergelijker laat vervolgens alle zorgaanbieders overzichtelijk onder elkaar zien, zodat je de zorgverzekeraar kunt kiezen met de beste opties en de voordeligste prijs. Op deze manier weet je zeker dat je enkel betaald voor de zorg die voor jou van belang is en dat je maandelijks nooit teveel betaald. Geld wat in deze tijd zeker van past komt voor andere uitgaven.

In het kort

Kortom, een lokale zorgverzekering is zeker relevant als jouw situatie hierom vraagt. Is dit niet het geval, dan kan je beter een landelijke zorgverzekering nemen. Door daarnaast te vergelijken op diverse vergelijkingssites, is het mogelijk om een pakket op maat te realiseren en hier een goedkope zorgverzekering voor terug te krijgen. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaald voor jouw zorgverzekering.

Nieuws

menu