Aangeboden door: coatingvloer.nl

Is een gietvloer stijlvol?

Foto: pexels

Gietvloeren worden van oudsher vooral gebruikt in fabrieken en bedrijven.

Hoewel het voor particulieren ook zeer geschikt is als vloercoating garage , kan een gietvloer ook zeer goed in de woning. Een gietvloer heeft heel veel voordelen en is tegenwoordig ook in allerlei mooie designs verkrijgbaar.

Modern design

Een van de voorbeelden is een coatingvloer Beton Cire. Hiermee haal je een knusse vloer in huis die enorm sterk is en weinig onderhoud vereist. Vraag je je nu af: wat is beton cire ?

Beton Cire bestaat uit gewreven en gewaxt beton. Naast Beton Cire op de vloer, wordt dit ook geplaatst op wanden, muren en aanrechtbladen. Het is slijtvast en naadloos waardoor het een hele duurzame vloer is die weinig onderhoud vereist. Daarnaast is het antibacterieel, vuilafstotend en hygiënisch. Veel voeren bestaan uit poriën waardoor allerlei vloeistoffen en vuil in de poriën kan komen. Dit is bij een coatingvloer van Beton Cire niet het geval.

Waterdicht

Ook de uitstraling is uniek: het is stoer, maar ook warm. Dit komt omdat het niet geheel strak is. Er zit een mooi wolkig effect in. Het is in vele kleuren verkrijgbaar, zoals wit, taupe en grijs. Dankzij de waterdichtheid, is een vloer van Beton Cire ook uiterst geschikt in de badkamer, het toilet of in de keuken. Het bestaat voor twintig procent uit polyurethaan en voor tachtig procent uit beton. Dit maakt en coatingvloer Beton Cire meer geschikt dan een echte betonnen vloer.

Gietvloer vs. betonnen vloer

Een vloer van beton is niet bestand tegen vocht en temperatuurschommelingen. Daardoor ontstaan er snel scheuren in het beton. Ook is een betonvloer enorm dik. Een vloer van Beton Cire is slechts twee tot drie millimeter. Een betonvloer moet minimaal acht centimeter dik zijn. Hierdoor is het ook moeilijk te combineren met andere vloeren. En als je op beton eens iets laat vallen, zal je dit altijd blijven zien. Ook beton is namelijk niet water- en vloeistof dicht. Dit heb je niet bij een gietvloer. Ook is een betonnen vloer door het gebrek aan flexibiliteit en de dikte van de vloer niet geschikt voor vloerverwarming.

Vloerverwarming

Een coatingvloer Beton Cire is goed te combineren met vloerverwarming. Ook andere gietvloeren kunnen prima samen met vloerverwarming. Hiermee krijgt jouw vloer de warmte die vergelijkbaar is met een vloerkleed, hoef je geen radiatoren en buizen meer weg te werken en kun je het gemak ervaren van vloerverwarming. Omdat het een dunne laag is, wordt jouw woning snel warm. Daarnaast houdt het polyurethaan de warmte vast en geleidt het de warmte gemakkelijk.

Stijlvol

Een gietvloer is naast een Beton Cire afwerking ook in andere designs verkrijgbaar. Zo kun je ook kiezen voor een design betonvloer, woonbeton, microcement of de gewone PU gietvloer. De PU gietvloer is prima te combineren met meerdere kleuren. Een gietvloer is dankzij deze moderne designs zeker heel stijlvol. Daarnaast is een gietvloer enorm duurzaam, onderhoudsvriendelijk, waterdicht en hygiënisch.

Nieuws

menu