Aangeboden door: oversluiten.nl

Is het verstandig om nu jouw hypotheek over te sluiten?

Foto: pixabay

Jouw hypotheek kan een behoorlijke hap uit je inkomsten zijn. De hypotheek oversluiten kan interessant zijn als de actuele hypotheekrente lager is dan de rente die je nu elke maand betaalt. Het zou mogelijk kunnen zijn dat je jouw maandlasten kan verlagen wanneer je een nieuwe hypotheek afsluit. Maar oversluiten is niet altijd voordeliger. Een hypotheek bestaat namelijk uit meer dan alleen de rente. In dit artikel lees je een 3 simpele stappen om te kijken of het oversluiten van jouw hypotheek voordelig is.

Check jouw huidige voorwaarden

Een nieuwe hypotheek kan een lagere rente hebben, maar misschien in voorwaarden veel minder voordelig zijn. Bijvoorbeeld als je van plan was extra af te lossen op jouw hypotheek. Of als je tussentijds aanpassingen wil doen op jouw hypotheek of rentecontract. Je kunt bijvoorbeeld ook nog een boete krijgen als je jouw hypotheek aanpast. Je verbreekt namelijk het contract met de bank. Hoe hoog die boete wordt ligt aan verschillende factoren zoals de hoogte van je hypotheekschuld, je resterende rentevaste periode, actuele hypotheekrente en nog een aantal andere factoren. Gaat je jouw hypotheek oversluiten bij een andere bank, dan kijkt deze vaak naar jouw huidige woningwaarde en inkomen voordat zij je een nieuwe hypotheek verstrekken.

Nieuwe hypotheek berekenen

Je hypotheek oversluiten kan erg voordelig zijn. Benieuwd of jij kan besparen op jouw hypotheek? Je kan gelukkig op ieder moment online je hypotheek oversluiten . Verschillende hypotheekaanbieders hebben online tools gecreëerd om jou een snelle berekening te geven voor wat jij zou kunnen besparen. Mocht je er niet uit komen kun je ook direct een vrijblijvend gesprek aanvragen bij een bank of andere hypotheekverstrekker.

Vraag een gesprek aan bij jouw hypotheekaanbieder

Vraag een oriënterend gesprek aan bij de hypotheekaanbieder. Tijdens dit gesprek maakt de adviseur een berekening waaruit blijkt of oversluiten van een hypotheek voor jou gunstig is. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid van het meefinancieren van de boeterente. Maak van de gelegenheid gebruik om te onderzoeken of jouw huidige hypotheekvorm nog wel bij jou past. Het kan namelijk zo zijn dat jouw financiële situatie erg is verandert tijdens de huidige crisis. Als het huis inmiddels genoeg overwaarde heeft, wil je misschien een hogere hypotheek of een hogere inschrijving bij de notaris, zodat je later zonder kosten extra geld kunt lenen. Bijvoorbeeld voor als je meer zorg nodig hebt of aanpassingen wilt doen in de woning.

Nieuws

menu