Aangeboden door: cryptotips.eu

Kun je een huis kopen met Bitcoin?

Foto: pexels.com

Laszlo Hanyecz gaf in 2010 10.000 Bitcoins uit om twee pizza’s te kopen. Dit was de allereerste geregistreerde transactie van Bitcoin voor een fysiek goed. Het maakte bovendien de weg vrij voor de algemene acceptatie van cryptocurrencies. Sindsdien is het gebruik van deze valuta van de grond gekomen en kun je nu Bitcoin en andere cryptocurrencies gebruiken om te betalen bij online winkelen, vliegtuigboekingen en zelfs onroerend goed deals. Tegenwoordig kun je met Bitcoin dus al een huis kopen. Hieronder kun je daar meer over lezen.

Wat zijn de voordelen?

Met bitcoin- en blockchain-technologie krijgen kopers en verkopers de mogelijkheid om eigendomsrecht vast te leggen en te bewijzen op een meer naadloze en veilige manier. Het proces van het gebruik van de blockchain en Bitcoin kopen om een huis aan te schaffen, vereist niet dat elke deelnemende partij een eindeloze hoeveelheid papierwerk moet invullen. En hoewel de vastgoedsector traditioneel risicomijdend is, vinden transacties met alleen Bitcoin voor vastgoeddeals langzaam maar zeker hun weg naar ons dagelijks leven. Met dat in gedachten worden de wetten die blockchain-technologie een rol laten spelen bij de verkoop van onroerend goed en het bewijzen van eigendom van onroerend goed, in veel landen geformuleerd, wat betekent dat bij sommige aspecten van het proces nog steeds traditionele financiële instellingen betrokken zijn. Voor een valuta die net zijn 10e verjaardag heeft gevierd, is dit een behoorlijke prestatie in termen van hoe snel deze op grote schaal werd geaccepteerd. Er zijn nu veel manieren om je Bitcoin uit te geven, behalve natuurlijk het kopen van twee pizza’s, zoals gedaan werd in 2010 door de eerder genoemde Laszlo Hanyecz.

Is het überhaupt al mogelijk?

Het kopen van een huis met Bitcoin is eigenlijk nog maar net nieuw. Het is dan ook een groeiende trend. Sommige mensen denken daarentegen wel dat Bitcoin een grote rol kan spelen in de toekomst van de huizenmarkt, ook al is dat nu nog totaal niet het geval. De eerste pioniers zijn namelijk pas ergens in 2014 begonnen met het kopen van onroerend goed met crypto, dus deze betaalmethode staat echt nog in de kinderschoenen.

Welke groeipijnen zijn er?

Houd er rekening mee dat de onroerendgoedprijs nog steeds wordt vastgehouden aan de lokale valuta vanwege de schommelingen op de markten voor cryptovaluta’s, waar Bitcoin natuurlijk ook onder valt. Dit betekent dat de prijzen van Bitcoin onroerend goed vaak aan verandering onderhevig zijn. Het voordeel hiervan is dat je vaak aanzienlijke kortingen krijgt als je cryptocurrencies gebruikt voor je aankoop. Dit komt omdat de verkopers verwachten dat de prijs van Bitcoin zal stijgen. In dit geval gebruiken ze de kortingen om vervolgens nog meer winst te kunnen maken met behulp van de cryptomunten. Dit zorgt er bovendien voor dat het aantrekkelijker wordt voor jou om je nieuwe woning aan te schaffen met behulp van je Bitcoin munten.

Hoe werkt het in de praktijk?

In ieder geval is het kopen van een huis met bitcoin niet zo moeilijk als je misschien denkt. Jij als koper hoeft namelijk alleen maar een verkoper te vinden die ermee instemt om Bitcoin in te wisselen voor het onroerend goed. Natuurlijk is dit misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar vandaag kun je al online gaan en letterlijk duizenden eigendommen vinden die met cryptocurrencies kunnen worden gekocht. Als je in 2021 een huis met bitcoin wilt kopen, kun je het beste een platform als Propy gebruiken. Dit wordt vaak genoemd als het beste cryptovastgoedproject en helpt ons op weg te gaan naar een wereld waarin we gemakkelijk huizen kunnen kopen met cryptocurrencies. Ook het verkopen van een woning voor Bitcoin is mogelijk met Propy.

Nieuws

menu