Aangeboden door: De Boer Dental

Nieuwbouwpand voor groeiende firma De Boer Dental

Foto: Archief De Boer Dental

De uitbraak van corona zorgde voor een flinke uitdaging bij veel bedrijven. Andere bedrijven zagen tijdig in dat de coronapandemie nieuwe deuren zou openen. Dit gold onder meer voor de firma De Boer Dental uit het Friese Harkema. Deze firma besloot om zich te richten op allerlei medische producten, ten tijde van de coronapandemie. Deze keuze pakte goed uit; de firma wist ontzettend hard te groeien. Deze groei wordt nu beklonken met de opening van een nieuw bedrijfspand in Harkema.

Voorheen was De Boer Dental een groothandel in medische producten voor tandartspraktijken. Veel tandartspraktijken bestelden producten bij De Boer Dental, maar ten tijde van de coronapandemie was het onduidelijk wat er precies zou gaan gebeuren. Thomas de Boer, eigenaar van De Boer Dental, besloot om niet bij de pakken neer te zitten.

Hij besloot om de aandacht te verleggen op corona gerelateerde producten. Zo ging hij op grote schaal medische mondkapjes , coronatesten en nitril handschoenen importeren. Juist naar deze producten ontstond al snel een flinke vraag, waardoor De Boer Dental veel medische instellingen van dienst kon zijn. Ook toen de coronapandemie aan bleef houden, was De Boer Dental als één van de weinigen in staat om producten te blijven leveren.

“De coronapandemie opende voor ons absoluut nieuwe deuren”, zo geeft Thomas de Boer aan. “We hadden al snel door dat er vraag naar specifieke producten zou ontstaan, waardoor wij ons op die producten gingen richten. Dit bleek een schot in de roos, maar zorgde ook voor de nodige uitdagingen want iedereen wilde mondkapjes en zelftesten kopen . Zo moesten we opeens veel meer soorten producten in grote hoeveelheden opslaan. We hebben de afgelopen paar jaar daarom 4 loodsen in gebruik genomen”.

Uiteindelijk bleek de combinatie van 4 loodsen niet meer handig te zijn. “Bij sommige bestellingen moesten we in alle loodsen 1 product ophalen. We waren hierdoor onwijs veel tijd kwijt om producten te verzamelen en verzendklaar te maken. Door ons nieuwe bedrijfspand hebben we al onze producten weer op één plek liggen. Dit maakt het verwerken en versturen van de producten een stuk makkelijker”.

Met de komst van het nieuwe bedrijfspand speelt De Boer Dental op de komende jaren in. De firma heeft namelijk de verwachting dat de groei in de komende jaren aan blijft houden. Om deze groei in goede banen te leiden, was het gewoonweg onoverkomelijk om een nieuw bedrijfspand te openen. Met het nieuwbouwpand in Harkema is De Boer Dental in ieder geval klaar voor de komende jaren.

De Boer Dental weet op deze manier ook haar kosten terug te dringen. De 4 loodsen die op het bedrijventerrein door De Boer Dental in gebruik waren, werden namelijk allemaal gehuurd. Het nieuwbouwpand biedt al met al op meerdere punten voordelen. Dit nieuwbouwpand is te vinden op Bolster 20 te Harkema.

Nieuws

menu