Aangeboden door: Door onze partner

Op pad langs de mooiste plekken in Friesland

Foto: Designecologist

Maak wat tijd vrij voor een rondrit langs de mooiste plekken in de provincie Friesland. Trek bijvoorbeeld naar steden als Leeuwarden en Heerenveen, rijd langs de verschillende Friese meren of overweeg een bezoek aan een van de Waddeneilanden. In dit artikel zetten we de mooiste plekken in de regio voor je op een rijtje. Stippel zelf alvast een mooie route uit!

Tijdens je rondtocht door de provincie komt je nieuw iPhone 14 direct goed van pas; het model beschikt over een verbeterde camera ten opzichte van de iPhone 13. Met name de selfiecamera van dit recent geïntroduceerde model (medio september) is sterk verbeterd. Vergeet vooraf geen iPhone 14 hoesje te bestellen. Het helpt je schade aan je smartphone te voorkomen tijdens een rit met de auto of op de fiets. Niet alleen voor het nieuwste model iPhone van Apple is de aanschaf van een hoesje en screenprotector aan te raden; telefoonhoesjes beschermen ook oudere modellen smartphones. De diversiteit aan modellen maakt dat je altijd een hoesje vindt die past bij jouw smaak.

Een dagje naar de Friese Waddeneilanden

Vier van de vijf Nederlandse Waddeneilanden horen bij provincie Friesland. Een van deze eilanden is Vlieland. Het eiland kent een uitgestrekt, relatief breed strand; het eiland bestaat voor circa 50% uit zand. Op het eiland valt van alles te beleven. Leer kitesurfen, rijd paard door de duinen of huur een fiets om een mooie rondrit te maken over het eiland. Niet alleen Vlieland is het bezoeken waard. Kijk ook eens naar de Waddeneilanden Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog. Van deze eilanden is Schiermonnikoog het meest rustig. Je bereikt het eiland vanuit Lauwersoog, op de grens met de provincie Groningen. Het eiland biedt je een prachtige natuur en kent verschillende knusse dorpjes.

Langs de mooiste plaatsen in de regio

Niet alleen op de verschillende Waddeneilanden vind je knusse, gezellige plaatsen. Ook op het vasteland is er bepaald geen gebrek aan. Breng een bezoek aan plaatsen als Franeker, Harlingen, Heerenveen en Leeuwarden. De meeste Friese plaatsen hebben hun eigen karakter, waardoor Heerenveen niet te vergelijken valt met Leeuwarden. Bezoek je de verschillende plaatsen op één dag, of verblijf je meerdere dagen in Friesland? Waar Leeuwarden een relatief drukke stad is, kom je tot rust in Franeker. Het gezellige centrum van deze plaats biedt je alle ruimte om te genieten van een goede kop koffie of een lekker hapje eten aan het eind van de dag. De verschillende Friese steden bieden een aantal interessante musea. Bezoek bijvoorbeeld het Museum Martena of het Eerste Friese Schaatsmuseum. Laatstgenoemde vind je in Hindeloopen, een klein pittoresk plaatsje.

Wandelen en fietsen in de natuur

Genoeg gezien van de Friese steden en Waddeneilanden? Breng in dat geval een bezoek aan de diverse natuurgebieden die provincie Friesland rijk is. Drie goede voorbeelden: Nationaal Park De Alde Feanen, Nationaal Park Lauwersmeer en Nationaal Park Drents-Friese Wold. Veel van deze natuurgebieden behoren niet uitsluitend tot de provincie Friesland, maar lopen over in de provincie Groningen (Lauwersmeer) en Drenthe(Drents-Friese Wold). Ook een bezoek aan de kustlijn is het overwegen waard. Het biedt je een fraai uitzicht over de zee.

Welke van de fraaie plekken die de provincie Friesland haar bezoekers biedt, heb jij bovenaan je lijstje gezet? De plekken die in dit artikel genoemd werden hebben hun eigen charme; combineer verschillende bezienswaardigheden om tot een afwisselende rond tocht te komen. Daar komt bij dat deze plekken er in ieder seizoen net iets anders uit zullen zien. Het maakt het de moeite waard om op een later moment nog eens terug te keren naar de provincie Friesland.

Nieuws

menu