Aangeboden door: plantengrow.nl

Plannen voor een nieuwe tuin? Dan moet je deze planten aanschaffen!

Foto: pixabay

Ben je al plannen aan het maken voor een nieuwe tuin als het voorjaar aanbreekt? Het is nu al goed om hierover na te denken! Zo ga je goed voorbereid de winter in en kun je gelijk van start in de lente als de kou uit de grond is. En bij een nieuwe tuin horen natuurlijk ook nieuwe planten! Het ligt er wel een beetje aan wat voor een thema je wilt hebben. Als je een Japanse zen tuin wil, dan past niet elke plant daarbij. Wat zijn dan de bekendste plantensoorten voor in de tuin? Wij hebben het op een rijtje gezet!

Goed om te weten is dat al deze planten vaste planten zijn. Vaste planten zijn planten die dus elk seizoen meegaan!

Klimop

De Klimop is een geliefde plant bij velen. Hij groeit enorm snel, dus je schutting zit er zo vol mee! Het is een groene plant met mooie blaadjes die meestal donkergroen zijn. Ook heb je varianten waarvan de blaadjes lichtgeel en groen zijn. En hoe voordelig het ook is dat de plant snel groeit, daar kleeft ook een nadeel aan. De Klimop kruipt echt in alle gaten en is bijna niet te stoppen als je deze niet goed bij snoeit! Knip deze een paar keer per jaar bij en voorkom dat er opeens Klimop in je schuur groeit..

De Hortensia Annabelle

Er zijn allerlei soorten Hortensia’s. Een mooie versie is de Annabelle. Deze heeft vrij grote bollen met witte bloemetjes. Deze geuren bovendien heerlijk als ze bloeien in de zomer! Ze hebben behoefte aan een lichtzure grond, houd daar dus rekening mee.

Lampenpoetsergras

Alleen al om de naam zou je ‘m moeten nemen! Lampenpoetsergras is een fijn grassoort die ook bloeit. Het is niet echt een bloem trouwens, maar een pluim. Deze pluim werd vroeger gebruikt om oude olielampen te poetsen, vandaar de naam. Deze staat vooral mooi in grote bakken in de voortuin bijvoorbeeld. Ook kun je deze gemakkelijk naast boompjes zetten, dan is de grond wat bedekt en ziet het er een stuk gezelliger uit.

De Laurier

De Laurier kom je enorm vaak tegen! Het is een robuuste boom of struik die echt tegen een stootje kan. Zo heb je bijvoorbeeld de Portugese Laurierkers die ook in de winter lekker groen blijft. Kijk vooral ook naar planten die groen blijven in de winter, dat ziet er een stuk gezelliger uit! Soms bloeit de Laurier ook, dan zie je kleine witte bloemetjes verschijnen. Het enige nadeel is dat deze niet heel goed tegen vorst kan, zorg dus dat je deze goed verzorgd bij flink vorst.

Zoals je leest zijn er een aantal favoriet in Nederland. Deze zie je overal! Niet dat je per se hetzelfde als iedereen moet kiezen, maar sommige van deze planten zijn erg onderhoudsvriendelijk. En dat kan net even fijn zijn als je geen groene vingers hebt. Er zijn natuurlijk nog zoveel meer planten waaruit je kunt kiezen! Planten kopen kan even een uitdaging zijn, maar als je nieuwe tuin eenmaal aangelegd is, kan ie er weer even tegenaan!

Nieuws

menu