Aangeboden door: easyswitch.nl

Reis in de zomer duurzamer met deze tips

Foto: pexels.com

Tegenwoordig vinden steeds meer mensen het erg belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid.

Bij het energie vergelijken wordt hierbij bijvoorbeeld vaak gekozen voor groene energie. Kies makkelijk je energieleverancier als je graag een contract bij een groene energieleverancier wilt afsluiten. Naast de groene energie, komt de focus vaak ook op duurzaamheid te liggen bij reizen. Als jij in deze zomer graag wat duurzamer wilt reizen omdat je goed om wilt gaan met het milieu dan kun je gebruik maken van de onderstaande tips.

Kies een milieuvriendelijke auto

Er gaat niets boven een roadtrip, maar auto’s zijn over het algemeen natuurlijk niet geweldig voor de planeet. Probeer de meest milieuvriendelijke auto te huren die verkrijgbaar is. Hierbij kun je natuurlijk het beste kiezen voor een elektrische wagen. En huur daarnaast alleen een auto die zo groot is als daadwerkelijk je nodig hebt. Je hoeft immers geen minibus te huren als je maar met z’n tweeën reist met elk een kleine rugzak! Hierdoor kun je niet alleen geld besparen op het huurcontract, maar dit is ook nog eens beter voor het milieu.

Ruim het zwerfafval op

Of het nu op het strand is, in de stad of als je gaat wandelen, ruim zwerfafval op wanneer je kunt. Soms zijn het gewoon de kleine dingen zoals deze die het grootste verschil maken. Als we dit allemaal zouden doen dan zou het juist wel een grote impact maken op het milieu. Het is bovendien hartstikke eenvoudig te doen, je kunt zo tijdens elke wandeling even wat vuil oppakken.

Neem handdoeken van bamboe of biologisch katoen mee

Als je nieuwe handdoeken koopt om mee te nemen op je reis, koop dan het liefst exemplaren gemaakt van bamboe of van duurzaam biologisch katoen. Natuurlijke materialen zijn namelijk echt altijd beter voor het milieu. Het kopen van biologisch katoen is iets om over na te denken, aangezien de processen die betrokken zijn bij de katoenproductie niet altijd geweldig zijn. Houd hier dus goed rekening mee bij het kopen van de nieuwe handdoeken. In principe is het dus beter om te kiezen voor bamboe exemplaren.

Kies voor duurzamere hotels

Blijf niet zomaar in een oude onhoudbare hotelketen. Neem in plaats daarvan de tijd om vragen te stellen over de duurzaamheidsinitiatieven van het hotel of hostel. Ook online kun je hier over het algemeen al veel over vinden. Dit kan van alles zijn, van zonne-energie, windturbines en het opvangen van regenwater tot energiezuinige verlichting en low-flow toiletten. Gelukkig zijn milieubewuste hotels niet per se duurder dan hun niet-duurzame tegenhangers, al kan dit natuurlijk wel het geval zijn.

Bezoek een groene bestemming

Het zal u niet verbazen dat sommige landen ecologisch duurzamer zijn dan andere. Landen als Costa Rica, Noorwegen en Denemarken zitten bijvoorbeeld bovenop hun duurzaamheidsspel, vooral als het gaat om duurzaam toerisme. Deze groene bestemmingen ondersteunen de viering van de lokale cultuur en traditie, betrekken het lokale bedrijfsleven en beschermen schilderachtige uitzichten, leefgebieden en dieren in het wild. Dus door deze landen te bezoeken, steek je meer geld in landen die goed zijn voor de wereld.

Nieuws

menu