Aangeboden door: verfcompleet.nl

Sikkens verf bestellen, wat nog meer nodig voor een make-over?

Foto: pixabay

Ga je de woonkamer aanpakken en wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Een make-over is altijd leuk om te doen, de kamer kan een hele andere look krijgen en het is leuk om creatief bezig te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een moodboard maken en bepalen hoe je wil dat de sfeer wordt in de kamer. Het kan een heel goed beeld worden, erg concreet ook. Zo kun je sneller spullen bij elkaar kopen die bij die sfeer passen. Hieronder lees je nog een aantal tips bij het doen van een make-over van een kamer.

Muren schilderen of behangen

Een leuke manier om een kamer een make-over te geven is door kleur toe te voegen. Kleur kan enorm veel doen voor een ruimte! Het moet dan ook aansluiten bij je wensen. En zou je een keer willen behangen? Dan is nu ook je kans! Het is een leuke manier om de muur te decoreren en tegenwoordig heb je werkelijk eindeloos veel mogelijkheden. Als je voor verf gaat, kijk dan eens bij Sikkens verf. Deze verf is altijd van uitstekende kwaliteit.

Grote veranderingen

Voor een snelle make-over, is het handig om grote veranderingen door te voeren. Dus denk dan niet aan de accessoires, maar aan bijvoorbeeld banken, eettafels en stoelen. Op deze manier kun je veel sneller een impact maken op een ruimte. Leuk is ook om af te wisselen met dure en goedkopere producten. Het hoeft heus niet allemaal megaduur of spotgoedkoop te zijn toch? Een mix geeft juist een speels effect.

Een aandachtspunt/eyecatcher

Het is altijd goed om een aandachtspunt in de ruimte te zetten. Als je bijvoorbeeld een grote hal hebt, dan kun je een pilaar met plantenpot erop neerzetten bijvoorbeeld. Of kies voor een extravagante hanglamp in de eetkamer, zodat ie lekker opvalt. Een ruimte kan vaak veel hebben! Als je zorgt dat je dan bijvoorbeeld minder accessoires neemt, dan komen de eyecatchers nog meer tot hun recht.

Gordijnen

Gordijnen kunnen ook een verandering laten zien van de ruimte! Helemaal als je van tinten gaat veranderen. Had je eerst simpele witte gordijnen? Denk er dan eens over na om deze donkerder te maken. Soms zijn mensen bang om donkere kleuren toe te voegen, maar dat hoeft echt niet zo dramatisch te zijn. Het kan juist een boost geven aan de ruimte en het interieur samenbrengen. Als je het spannend vindt, kun je ook voor een donkere vitrage kiezen bijvoorbeeld. Dat is wat minder heftig dan een overgordijn.

Hopelijk heb je wat aan deze tips om een ruimte een make-over te geven! Je kunt een aantal dingen onder handen nemen om een mooi effect te krijgen. Als je soms wat meer doet dan alleen een wissel van accessoires, kunnen er hele mooie interieurs ontstaan. En er zijn genoeg websites waarop je interieurs kunt vinden die je mogelijk aanspreken! Zo kun je alvast een beetje afkijken.

Nieuws

menu