Aangeboden door: varendevrienden.eoc.nl

Varende Vrienden de leukste vaarcommunity van Nederland

foto: varendevrienden.eoc.nl

Of je nu voor je plezier, werk of woongenot op het water bent, het is altijd fijn om contact te hebben met mensen die van hetzelfde houden als jij. Scheepsverzekeraar EOC heeft daarvoor het perfecte platform: de Varende Vrienden van EOC! Hier deel je ervaringen, krijg je handige checklists en tips, en blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Een platform voor iedereen

EOC is als onderlinge bootverzekeraar zonder winstoogmerk altijd op zoek naar manieren om Nederlandse scheepseigenaren samen te brengen en te ondersteunen. Daarvoor zetten zij enkele jaren geleden dit vaarplatform op. Een platform? Ja: het is niet alleen een website met wekelijks nieuwe artikelen, maar de Varende Vrienden vind je ook terug op sociale media als Facebook en Instagram. Daar worden dagelijks berichten gepost die vaak leiden tot vrolijke discussies tussen fans, volgers en leden. En niet onbelangrijk, de sfeer is er ontspannen en informatief; varend Nederland is duidelijk goedgeluimd en schippers delen graag hun kennis.

Beroepsmatig, recreant of bewoner?

EOC heeft het platform ingedeeld in drie groepen: ‘pleziervaart’, ‘beroepsvaart’ en ‘wonen op het water’. Hoewel deze elkaar soms overlappen, kun je zo toch makkelijk vinden wat voor jou van toepassing is. Zo focust pleziervaart zich op mooie vaarroutes, stallingstips en reisverhalen. Bij wonen op het water gaat EOC bijvoorbeeld op de koffie bij woonarken om te zien hoe ‘de buren’ het voor elkaar krijgen. En bij beroepsvaart ligt de nadruk dan weer op technisch onderhoud, inzicht in de risico’s en kennismaken met bedrijven in de scheepsvaart. Maar bezoek de Varende Vrienden van EOC vooral zelf, dan zie je meteen hoe divers de artikelen zijn.

Passie voor het water

Naast die op de drie groepen toegespitste content, biedt Varende Vrienden nog veel meer boeiende rubrieken waar iederéén iets aan heeft:

  • Wedstrijden met mooie prijzen om te winnen
  • Test je vaarkennis met uitdagende dilemma’s
  • Gouden tips om diefstal te voorkomen
  • Verduurzaming
  • Projecten om de vaarwegen schoon te houden

Te veel om op te noemen in een lijstje! Ontdek het vooral zelf door de Varende Vrienden op sociale media en de site te bezoeken.

Alle kennis gratis in je mailbox

Een tip die wij je willen geven is om lid te worden van de gratis Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief. Ook dát is namelijk onderdeel van het platform. Daarmee word je automatisch op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes, artikelen en ervaringen. Zeer handig en aangenaam, want zo mis je niets. Ontvang de gratis nieuwsbrief door je hier aan te melden!

Nieuws

menu