Aangeboden door: providercheck.nl

Veel mensen in Friesland betalen te veel voor internet & tv: zo bespaar je!

Foto: pexels

Ons abonnement voor tv en internet wordt maandelijks van de rekening afgeschreven en velen kijken er niet meer naar op of om. Dat is natuurlijk ook het makkelijkst, maar niet het slimst als je zo weinig mogelijk geld per maand kwijt wil zijn.

Uit een analyse van de internet en tv vergelijkingssite Providercheck.nl blijkt namelijk dat je tot €20 per maand voordeliger uit kunt zijn door over te stappen van aanbieder.

Abonnementen vergelijken

‘Wie slim wil besparen neemt zijn of haar abonnement voor internet en tv regelmatig eens onder de loep’, aldus Providercheck.nl. Aanbieders strooien namelijk steeds weer met aantrekkelijk welkomstvoordeel, waarbij kortingen tot €20 per maand geen uitzondering zijn. Dat scheelt je op jaarbasis dus ruim €200. Die kun je wel beter gebruiken, toch?!

Je hoeft overigens niet zelf alle aanbiedingen bij verschillende providers af te struinen. Daarvoor maak je gebruik van een vergelijker op basis van een postcodecheck. Vul je adres in en zie direct alle aanbiedingen op jouw adres. Je kunt hier zelf internet en tv vergelijken .

Lever ik in op data en tv-pakket?

Mogelijk ben je tevreden over je huidige abonnement en vind je dat een reden om niet over te stappen. Zoals al eerder bleek uit interviews in Noordwest-Fryslân zijn er genoeg mensen erg tevreden over hun snelheid. Is dat dan een reden om niet over te stappen? Nee, want je kunt vrijwel altijd besparen op een abonnement dat gelijk is aan je huidige snelheid.

Het kan zelfs zo zijn dat je voor een lager maandbedrag meer upload- en downloadsnelheid of een extra tv-pakket tot je beschikking krijgt, en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Bovendien zie je door de postcodecheck ook meteen of er al glasvezel beschikbaar is op jouw adres.

Gratis extra’s bij overstappen

Naast de flinke welkomstkorting, die vaak in het eerste (half) jaar geldt, krijg je als extra ook nog eens leuke aanvullende voordelen. Zo bieden T-Mobile en Youfone bijvoorbeeld gratis ESPN Eredivisie, terwijl je bij Ziggo gratis 2 SwartWifi pods + opnemen en pauzeren cadeau krijgt. Online.nl verrast je met gratis Apple AirPods + FilmBox + Canal+ films en series. Deze gratis extra’s kunnen door de tijd heen veranderen, dus check in de vergelijker welke huidige cadeautjes binnen handbereik liggen.

Maar overstappen is zo’n gedoe?

Een reden om niet over te stappen is misschien dat het je zo’n gedoe lijkt. Gelukkig hoef je je daarover geen zorgen te maken. De meeste providers hanteren namelijk een overstapservice. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen en de startdatum van je nieuwe abonnement. De aanbieder zegt je oude contract op, zodat jij automatisch overstapt. En zo zit je geen dag zonder internet en tv.

Waarom deze service? Providers willen je maar wat graag als nieuwe klant en doen er dus alles aan om dit voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. Natuurlijk kost het je wat tijd, maar van de andere kant is die flinke besparing dan ook wel heel makkelijk verdiend!

Nieuws

menu