Aangeboden door: mobiele-airco.nl

Vier tips om je mobiele airco stil te houden

Eigen foto

Mobiele airconditioners kunnen een geweldige aanvulling zijn op elk modern huis. De nieuwste modellen zien er niet alleen strak uit, maar ze bieden ook fantastische koeling die een appartement of woning comfortabel kan houden of een centraal airconditioningsysteem kan aanvullen. Een groot nadeel van deze grote apparaten is echter het lawaai dat ze produceren!

Gelukkig kun je tegenwoordig kiezen voor een stille mobiele airco , terwijl het ook mogelijk is om normale exemplaren stil te houden. Een mobiele airco kopen is dus alsnog een aanrader als je de onderstaande tips gebruikt.

Vloer

De belangrijkste regel van akoestiek is dat harde oppervlakken geluid weerkaatsen. Hoe geweldig houten vloeren ook zijn, ze zijn niet de beste als je op zoek bent naar een rustige kamer. Ze zijn vooral niet geweldig in combinatie met mobiele airconditioners! Het plaatsen van de mobiele airco zonder slang op een eenvoudig vloerkleed kan een groot verschil maken. Ten eerste omdat het ervoor zorgt dat de wielen of het onderstel niet rammelen tegen een harde vloer. En ten tweede omdat het helpt om de geluidsniveaus in het algemeen te dempen.

Waterpas

Airconditioners werken met een systeem waarbij vloeibaar en gasvormig koelmiddel door een netwerk van buizen wordt verplaatst. Als je airconditioner niet waterpas staat, werkt de zwaartekracht tegen je, waardoor je systeem harder gaat werken en meer geluid gaat maken. Gelukkig is dit eenvoudig te controleren. Pak gewoon een waterpas. Of geef het zelfs een goede oogbol, ziet het er schuin uit? Ervoor zorgen dat je airconditioner volledig rechtop staat, is een goede stap om ervoor te zorgen dat hij niet harder werkt dan nodig is en dus ook niet meer kabaal maakt dan nodig is.

Laag

Een van de redenen waarom airconditioners zo fascinerend zijn, is dat ze zo slim kunnen worden gebruikt. Er is veel voor te zeggen om het bewust te gebruiken in plaats van het gewoon maximaal te gebruiken wanneer je het nodig hebt. De eerste stap is om te erkennen dat airconditioners gedurende een lange tijd beter werken op een laag vermogen dan voor een korte tijd op een hoog vermogen. Met andere woorden, je wilt je airconditioner op hoog gebruiken om eerst een ruimte af te koelen. Zet hem dan niet uit, maar laat hem op laag staan om die temperatuur te behouden in de kamer.

Slangen

Mobiele airconditioners zijn het enige type airconditioner dat warme lucht in je ruimte verwerkt. En die warme lucht moet worden afgevoerd met behulp van de onhandige uitlaatslangen. Voor niet-ingewijden is het misschien niet duidelijk welke van deze beter is. En veel airconditioners kunnen zowel één gecombineerde als twee afzonderlijke slangen gebruiken, terwijl er ook nog apparaten verkrijgbaar zijn die geen slangen gebruiken. In wezen betekenen twee slangen dat de ene kan worden gebruikt voor het aanzuigen van frisse lucht en de andere voor het afvoeren van warme lucht. Dit is veel efficiënter. Een gecombineerde slang voedt uiteindelijk een deel van wat hij uitput op, wat veel meer werk kost. Een airconditioner die minder wordt belast, is stiller, dus gebruik altijd twee slangen als je de keuze hebt.

Nieuws

menu