Aangeboden door: visumbuitenland.nl

WK Rugby in Nieuw-Zeeland uitgesteld naar 2022

Foto: unsplash.com

De negende editie van de Rugby World Cup zal plaatsvinden in Nieuw-Zeeland, in de steden Whangarei en Auckland. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het toernooi in 2021 zou plaatsvinden, maar vanwege de coronapandemie werd in maart besloten om het een jaar uit te stellen. Mocht Nieuw-Zeeland inderdaad zijn reisbeperkingen versoepelen, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Vraag bijvoorbeeld tijdig het NZeTA aan om het WK bij te kunnen wonen.

Rugby Wereldkampioenschap

De Rugby World Cup die door Nieuw-Zeeland zal worden gehost is de Rugby World Cup voor vrouwen. Op 21 augustus 2019 verklaarde World Rugby echter dat alle geslachtsonderscheid in de naamgeving van WK-toernooien zou worden afgeschaft. Sindsdien staan zowel de mannen als de vrouwen World Cups tegenwoordig bekend als de Rugby World Cup. De World Cup van 2021 is de eerste World Cup voor vrouwen die op het zuidelijk halfrond plaatsvindt.

Vluchten naar Nieuw-Zeeland

Een vlucht naar Nieuw-Zeeland duurt minimaal 20 uur. De meeste vluchten vanuit Nederland naar Nieuw-Zeeland zullen van Amsterdam naar Auckland gaan. Rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Nieuw-Zeeland zijn er niet. Er zijn altijd één of meer tussenstops. Over het algemeen is deze stop in Singapore. Er zijn echter ook vluchten die via Dubai International Airport gaan. Deze zijn meestal duurder. De goedkoopste vluchten zijn die via Singapore, maar zelfs dan kosten retourtickets al gauw tussen de 1.000 en 1.5000 euro.

Visum Nieuw-Zeeland

Naast de vliegtickets moet je ook het verplichte visum Nieuw-Zeeland aanvragen, het NZeTA (New Zealand electronic Travel Authority). Een bezoek aan de ambassade is niet langer nodig. Het NZeTA is online verkrijgbaar, waardoor het visum voor Nieuw-Zeeland tegenwoordig goedkoper en gemakkelijker aan te vragen is. Met een NZeTA mag men maximaal 3 maanden per reis in Nieuw-Zeeland verblijven. De Rugby World Cup duurt zes weken, dus dit is meer dan genoeg tijd om alle wedstrijden te kunnen bijwonen. Het NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland is twee jaar geldig. Dit betekent dat het ruim voor aanvang van de reis kan worden aangevraagd.

Vrije tijd in Nieuw-Zeeland

De wedstrijden van het wereldkampioenschap rugby worden natuurlijk niet 24 uur per dag gespeeld. Reizigers hebben dus de gelegenheid om ook andere prachtige hoogtepunten van het land te bezoeken. Auckland is een levendige metropool, en de iconische Sky Tower mag zeker niet gemist worden. Filmfanaten zullen genieten van een bezoek aan de locaties waar films als The Lord of the Rings of The Chronicles of Narnia werden opgenomen, zoals Cathedral Cove. Op Hot Water Beach kan men zijn eigen mini-spa creëren door een gat te graven in de buurt van de warmwaterbronnen. Rotorua, beter bekend als Sulphur City, heeft ook prachtige geisers en warmwaterbronnen.

Nieuws

menu