Aangeboden door: VidaXL

Waar gebruiken wij Friezen tuinhuisjes allemaal voor?

Foto: pexels.com

Tuinhuisjes zijn in heel Nederland een populair concept. Daarom is een tuinhuisje in veel tuinen in Nederland te vinden. Maar waar worden deze tuinhuisjes voor gebruikt? Een tuinhuisje kan vele functies hebben en dat is ook één van de grootste redenen dat tuinhuisjes zo populair zijn.

Tuinhuisjes vallen in de smaak onder de friezen . Dit is helemaal niet zo gek, maar waarom zijn tuinhuisjes juist in Friesland zo populair? We noemen een aantal redenen waarom er in Friesland veel tuinhuisjes te vinden zijn.

Tuinhuisje als vakantiehuis

Friesland staat bekend om de grote tuinen en de weide landschappen. Daarom is het niet heel gek dat veel friezen hun tuinhuisje omtoveren tot een vakantiehuis. Dit is ideaal als je een extra zakcentje wilt verdienen per maand. Je kan je vakantiehuis namelijk verhuren aan vakantiegangers die graag van het weide landschap in Friesland willen genieten. Dit kan via sites als booking.com en airbnb. Een tuinhuisje omtoveren tot vakantiehuis is dus enorm populair in Friesland.

Tuinhuisje als huis verhuren

Naast het verhuren van een tuinhuisje als vakantiehuis is het natuurlijk ook mogelijk om je tuinhuisje als normale woning te verhuren. Hier zitten wel meer regelgeving en wetten aan vast dan het verhuren van een tuinhuisje als vakantiehuis. Kies je er namelijk voor dat de verhuurder zich mag laten inschrijven, dan is je tuinhuisje officieel een huurwoning geworden. Laat je je tuinhuisje onderhuren, dan mag de huurder zich niet inschrijven op het adres en is je tuinhuisje officieel geen huurwoning.

Veel te doen

Naast het verhuren van het tuinhuisje als huurwoning of vakantiehuis is een tuinhuisje natuurlijk de ideale plek om bezig te zijn. Meeste woningen in Friesland hebben veel grond, deze grond moet ook onderhouden worden. Voor velen is dit een taak die ze met liefde op zich nemen. Bij het onderhouden van al dat land zijn ook spullen en andere dergelijke dingen nodig. Deze kan je gemakkelijk opslaan in een tuinhuisje.

Ook een tuinhuisje?

Ben jij geïnteresseerd in het neerzetten van een tuinhuisje in jouw tuin? Meet dan eerst je tuin op en kies de juiste plek voor je tuinhuisje. Zo zal je geen tuinhuisje aanschaffen dat te groot is voor je tuin of te klein is voor je tuin. Als je meer informatie nodig hebt of meer hulp wilt bij het vinden van het perfecte tuinhuisje dan kan je bij VidaXL terecht voor alle soorten tuinhuisjes.

Nieuws

menu