Aangeboden door: nn.nl

Waar moet je rekening mee houden met het afsluiten van een inboedelverzekering?

Foto: pixabay

Tegenwoordig kun je gemakkelijk een inboedelverzekering afsluiten via het internet. Voordat je een inboedelverzekering afsluit, is het aan te raden om de inboedelverzekeringen te vergelijken bij verschillende verzekeraars.

Ook zijn er vergelijkingswebsites die je kunnen helpen, deze zoeken diverse verzekeraars al voor jou bij elkaar en kan je de beste inboedelverzekering berekenen en uitkiezen. Per verzekeraar kunnen de poliswaarden wisselen, vaak betreft dit de eigen risico en de dekking die specifiek is voor speciale voorwerpen. Als je een inboedelverzekering afsluit, dan moet je diverse gegevens doorgeven zoals wat voor woning je hebt (een vrijstaande woning, appartement, hoekwoning, etc.), woonplaats en de waarde van de inboedel in de woning. Een schatting van de waarde van een inboedel wordt vaak alleen gedaan voor mensen met een hoog inkomen. Goed om te weten! Ook is het handig om door te geven waarvoor je de woning gaat gebruiken (leegstaande woning, zakelijk of om in te wonen/particulier).

Waar kan je een inboedelverzekering afsluiten?

Je kan je inboedelverzekering afsluiten bij verschillende verzekeraars. De meest bekende verzekeraars zijn: FBTO, InShared, Nationale Nederlanden, Centraal Beheer, OHRA en nog veel meer! De prijzen van een inboedelverzekering kunnen per verzekeraar verschillen. Bij FBTO heb je als alleenstaande al vanaf €4,14 een inboedelverzekering. Mocht je een gezin hebben, dan betaal je bij FBTO €6,26 voor de inboedelverzekering. De duurste inboedelverzekering is €11,19 bij OHRA voor het gehele gezin. Een inboedelverzekering is wettelijk niet verplicht om te nemen, maar het is wel raadzaam om af te sluiten. In de meeste gevallen gebeuren er geen ongelukken en is de inboedelverzekering onnodig. Maar mocht er een keer een ongeval zijn, dan is het fijn om een inboedelverzekering te hebben.

Waar moet je op letten met het nemen van een inboedelverzekering als je gaat verhuizen?

Als je gaat verhuizen, dan verplaats je eigenlijk je inboedel van de ene plek naar de andere plek. Heel simpel! Je inboedelverzekering kan je gewoon meenemen. Wel moet er natuurlijk een adreswijziging doorgegeven worden aan de verzekeraar of aan de tussenpersoon. Bij de meeste verzekeraars kan een adreswijziging doorgegeven worden binnen twee maanden, nadat je bent verhuisd. Na twee maanden vervalt de dekking van je inboedelverzekering als je niet tijdig je adreswijziging doorgeeft. Als je gaat verhuizen, kijk dan ook of je spullen wegdoet die zijn verzekerd en of je nieuwe spullen aanschaft die juist moet worden verzekerd. Het kan dan zijn dat je inboedel hoger of lager is, mocht je inboedel hoger zijn dan moet je meer premie gaan betalen. Ga je van een huurwoning naar een koopwoning? Dan is het zeker ook aan te raden om naast je inboedelverzekering een opstalverzekering af te sluiten. Maar verhuis je van een koopwoning naar een huurwoning, dan is je opstalverzekering niet meer nodig. Dat scheelt weer geld!

Welke soorten inboedelverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende soorten inboedelverzekeringen. Ga je op jezelf of ga je verhuizen naar een grotere woning? Dan is een inboedelverzekering zeker wel handig om aan te schaffen. Een inboedelverzekering verzekert al je ‘’kleine’’ eigendommen tegen bijvoorbeeld water- en brandschade of diefstal. Een inboedelverzekering kan je uitbreiden met andere verzekeringen zoals een aansprakelijkheidsverzekering of een opstalverzekering. Wil je dat er niks met je telefoon gebeurd en dat die goed is verzekerd? Er bestaan zelfs inboedelverzekeringen voor je telefoon, zo voel jij je een stuk veiliger! Je telefoon kan op verschillende manieren verzekerd worden. Je kan kiezen voor een allrisk inboedelverzekering of deze uitbreiden met een aanvullende electronicapolis. Wil je voor meerdere dingen een verzekering afsluiten? Dan is het soms handiger om een alles-in-één pakket te nemen dan losse verzekeringen. In een alles-in-één pakket wordt je voor verschillende dingen gedekt, ook wordt en naar je woon- en leefsituatie gekeken.

Nieuws

menu