Aangeboden door: nn.nl

Waarom het belangrijk is om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten

Foto: pixabay

Ben je benieuwd of het de moeite waard is om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten? Kort antwoord: dat is het.

Als je je afvraagt of een overlijdensrisicoverzekering de moeite waard is, is het antwoord eenvoudig. Ja, een overlijdensrisicoverzekering is de moeite waard - vooral als je dierbaren hebt die financieel van jou afhankelijk zijn.

Een overlijdensrisicoverzekering fungeert als een belangrijk financieel vangnet mocht je plotseling komen te overlijden. Met name tijdelijke overlijdensrisicoverzekeringen bieden dekking tegen een betaalbare prijs tijdens de jaren dat jouw financiële afhankelijke personen dit het meest nodig hebben.

Wanneer een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Een overlijdensrisicoverzekering is de moeite waard als je op zoek bent naar financiële zekerheid voor je gezin tegen een budgetvriendelijke prijs. Het is een eenvoudige, betaalbare levensverzekering die je gezin dekt voor een bepaalde periode, meestal 10, 15, 20 of 30 jaar. Je kiest een looptijd die overeenkomt met de duur van jouw financiële verantwoordelijkheden. Bijvoorbeeld totdat de kinderen volwassen zijn of totdat je hypotheek is afbetaald.

Bepalen welke looptijd je nodig hebt is eigenlijk heel eenvoudig. Gebruik de online overlijdensrisicoverzekeringcalculator van Nationale Nederlanden om een advies te krijgen over het dekkingsbedrag en de looptijd die het beste bij jouw financiële situatie passen.

In ruil voor maandelijkse of jaarlijkse premies, biedt een overlijdensrisicoverzekering financiële bescherming aan jouw gezin. Als je binnen de looptijd overlijdt, wordt er een uitkering – de overlijdensuitkering – aan je begunstigde of begunstigden uitbetaald.

Bij Nationale Nederlanden sluit je een overlijdensrisicoverzekering af om nabestaanden financieel verzorgd achter te laten. De verzekering kan al vanaf een paar euro per maand en is makkelijk online af te sluiten. Met de calculator bereken je de benodigde hoogte van het verzekerde bedrag en de looptijd van de verzekering.

Voor meer informatie, advies en het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering, bezoek www.nn.nl.

Nieuws

menu