Aangeboden door: transip.nl

Waarom werken met OpenStack? 4 voordelen

Foto: pexels.com

Wellicht hoor je van verschillende bedrijven dat er steeds vaker wordt gewerkt in de cloud. Dat houdt in dat je overal, waar en wanneer dan ook, jouw werkzaamheden kunt oppakken. Met andere woorden: je kunt altijd online werken. Maar wanneer je wil dat dit veilig én flexibel kan, dan kun je eens nadenken over het platform OpenStack. De vier voordelen ervan bespreken we graag met je hieronder.

OpenStack in een notendop

OpenStack is een open source-platform dat uit de grond is gestampt door onder andere NASA. Dankzij dit platform kun jij op een flexibele wijze werken in de cloud. Hiermee kun je compute-, opslag- en netwerkmiddelen beheren, die je bovendien eenvoudig kunt op- of afschalen. Je kunt jouw eigen cloudplatform zelf inrichten, volledig naar eigen wens.

Voordeel 1: Open source-platform

We benoemden het net al even kort, maar OpenStack is een open source-platform. Open source wordt steeds essentiëler. Waarom? Het zorgt ervoor dat je niet afhankelijk bent van een leverancier. Dat betekent dat de technologie helemaal vrij is en je het dus zelf kunt inrichten, zoals jij wil. Iedereen kan met de technologie werken, waardoor dit platform volledig transparant is.

Voordeel 2: Geen bijkomende kosten

Wanneer je wil gaan werken met OpenStack, kun je het zo duur of goedkoop maken zoals je zelf wil. Je hoeft namelijk alleen te betalen voor wat je verbruikt. Dat is prettig, want wanneer je de helft van de server niet van plan bent te gebruiken heb je ook geen onnodige kosten. Een aantrekkelijke optie dus, voor zowel beginnende ondernemers als grote bedrijven.

Voordeel 3: Groeit met jouw bedrijf mee

Is jouw bedrijf aan het groeien? Dan groeit OpenStack met je mee. OpenStack is namelijk een heel flexibele software. Want zoals we net al even kort benoemden, kun je zelf compute-, opslag- en netwerkmiddelen beheren en uitbreiden. Je kunt jouw virtual datacenter gewoon automatisch met jouw bedrijf laten meegroeien. Voor een klein of groot project biedt OpenStack dus een prima oplossing.

Voordeel 4: Veiligheid staat voorop

Werken waar en wanneer je maar wil: dat klinkt ideaal. Maar je wil natuurlijk ook dat al jouw gegevens op een veilige manier worden opgeslagen. Gelukkig heeft OpenStack hierover nagedacht, want jouw data wordt veilig opgeslagen in de Nederlandse datacenters. Wanneer je dus liever niet wil dat jouw gegevens worden opgeslagen in datacenters over de grens, is OpenStack de ideale uitkomst. Bovendien wordt jouw data maar liefst drie keer opgeslagen. Veiliger dan dit kan het dus eigenlijk niet.

Nieuws

menu