Aangeboden door: Lekdetectie Moorman

Wacht niet met het oplossen van een lekkage

-

Zorg dat een lekkage in huis zo snel mogelijk opgelost wordt, nadat je deze ontdekt hebt. Dit voorkomt een ernstige schade aan de woning. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een badkamer lekkage, een daklekkage of bijvoorbeeld een rioollekkage. In ieder van deze gevallen kan een lekkage resulteren in een blijvende schade aan de woning, waarbij het herstel ervan vaak al snel weken tot zelfs maanden kan duren. Denk aan vocht wat in het houtwerk onder de dakbedekking trekt. Vocht en hout is geen goede combinatie; het leidt vaak al snel tot houtrot. De houten constructie zal vervangen moeten worden om dit te herstellen. Het laten uitvoeren van een lekdetectie kan de oplossing voor je zijn bij het opsporen van de bron van een lekkage. Bij een lekdetectie wordt met professionele apparatuur naar de oorzaak van een lekkage gezocht, om deze vervolgens door een loodgieter te kunnen laten verhelpen.

Opsporen van een lekkage vaak niet eenvoudig

Het inschakelen van een partij gespecialiseerd in lekdetecties is om verschillende redenen interessant. In veel gevallen is het behoorlijk lastig om de oorzaak van een lekkage zelf te achterhalen. Denk bijvoorbeeld aan een daklekkage , of een lekkende leiding in een muur. Het volgen van het spoor wat vocht achterlaat kan een eerste poging zijn om tot de bron van de lekkage te komen. Dit spoor loopt echter al snel dood in veel gevallen. De professionele apparatuur van een lekdetectiebedrijf maakt het mogelijk de oorzaak van een lekkage alsnog op te sporen. Een ander voordeel van het laten uitvoeren van een lekkage is het gegeven, dat een muur niet onnodig hoeft te worden opengebroken. Voorheen was het zonder professionele hulpmiddelen enigszins gokken, waar de bron van het lek zich bevond. Het maakte dat er vaak veel meer schade aan een woning werd aangericht dan noodzakelijk zou zijn geweest bij het gebruik van professionele hulpmiddelen.

Lekkages kunnen verschillende oorzaken hebben

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken aan te wijzen voor een lekkage in huis. Denk bijvoorbeeld aan achterstallig onderhoud aan de dakbedekking. Zeker een bitumen dakbedekking is relatief kwetsbaar. Er kunnen scheurtjes in het materiaal ontstaan, wat ertoe leidt dat er vocht bij de woning naar binnen sijpelt. In het geval van een lekkende leiding kan er sprake zijn van verkeerd aangesloten sanitair. Mogelijk is er speling ontstaan tussen de waterleiding of afvoer en de sanitaire voorzieningen. Of wat te denken van de situatie, waarbij je bij het boren in een wand of plafond een waterleiding raakt? Het is niet voor niets dat sterk wordt aangeraden altijd een leidingzoeker te gebruiken bij het opsporen van de leidingen in de muur. De kans dat je deze tijdens het boren raakt neemt hiermee sterk af.

Nieuws

menu