Aangeboden door: gigameubel.nl

Woonkamer reststylen

Foto: shutterstock

Je woonkamer restylen is zo nu en dan eigenlijk gewoon nodig. Na een tijdje heb je het wel gezien, en is het op zijn minst tijd voor wat nieuwe meubels of accessoires. Maar hoe doe je dat dan? Waar begin je, en welke meubels moet je wel en niet veranderen? Wij hebben een aantal belangrijke tips voor je op een rijtje gezet!

Begin met het kiezen van je stijl

Een mooi interieur is vaak in zijn geheel bij elkaar gezocht binnen één stijl. Niet alles hoeft hetzelfde te zijn, maar de algehele stel moet overeen komen. Een perfecte manier om dat te bewerkstelligen is het maken van een moodboard. Eventueel kun je bij elke ruimte een andere stijl kiezen, zodat je wat afwisseling hebt. Dan moet je meerdere moodboards maken om te kijken wat wel en niet bij elkaar past. Pinterest is hier perfect voor. Op Pinterest, en ook Instagram, kun je ook heel goed inspiratie opdoen voor jouw interieur. Door vooraf goed research te doen en te bepalen welke stijl jij wil voorkom je aankopen die daar eigenlijk niet zo goed bij passen. Een goede tip hierbij is nog dat het vaak goed werkt om de basis neutraal te houden, en met accessoires een nieuwe stijl te creëren.

De kleur

Het kiezen van een kleur is natuurlijk ook belangrijk. Dat hoeft niet één kleur te zijn, vaak kies je voor een bepaald kleurenpalet. Dit is dan een houvast voor het kiezen van de meubels en accessoires. Kijk welke kleuren jij mooi vindt en welke goed bij elkaar passen. Ook het schilderen van één of een aantal wanden kan hierbij heel veel verschil maken. Het is verstandig om dat te bepalen voordat je overgaat tot het kopen van nieuwe meubels. De accessoires kun je het beste als laatste doen.

Kijk wat er weg kan

Nadat je jouw stijl en kleur hebt bepaald is het tijd om te kijken wat er wel en niet weg kan. Er zijn namelijk bijna altijd een paar meubels die beter kunnen weg kunnen, ondanks dat je er wellicht aan gewend bent geraakt. Durf kritisch te kijken naar deze meubels. Om je woonkamer te restylen moet je een aantal meubels wegdoen. Ook een goede opruiming is een mooie stap. Wanneer jouw woonkamer opgeruimd en fris is veranderd er al veel zonder daadwerkelijk iets nieuws te hebben. Een goede tip hierbij is ook het groeperen van accessoires, zodat het geheel ruimtelijker wordt.

Koop nieuwe meubels

Vervolgens is het tijd om nieuwe meubels te gaan kopen. Ook accessoires kunnen dan eventueel in huis worden gehaald. Dit is misschien wel het leukste gedeelte van de restyling. Ga lekker shoppen in een grote winkel met een mooie showroom. Hier kun je heerlijk alles in het echt bekijken en spullen vergelijken. Giga Meubel is een winkel die hiervoor perfect is. Met de hippe en strakke meubels & accessoires en ruime showroom hebben zij voor vrijwel ieder wat wils. Ze hebben betaalbare, stijlvolle producten die deels zelf worden geproduceerd en deels afkomstig zijn van gerenommeerde merken. De focus ligt op industriële meubels, maar ook voor andere stijlen kun je hier terecht. Zo hebben ze onder andere voor elke woonkamer een prachtige tv-meubel!

Verander de indeling

Na het kopen van de nieuwe meubels is het tijd voor het veranderen van de indeling. Je begint hierbij vaak met de bank, omdat die een prominente plaats in elke woonkamer heeft. Alleen hiermee al krijgt je woonkamer vaak een hele andere sfeer. Het verplaatsen van tv-meubels geeft de woonkamer vaak ook een hele andere look. Ook de rest kun je eventueel anders indelen. Je kunt hierbij ook het een en ander proberen!

De puntjes op de I

Nadat je de woonkamer opnieuw hebt ingericht is het tijd voor de puntjes op de I. Je kunt het plaatje nu helemaal compleet maken. Check hierbij wel eerst of alles is zoals je had verwacht en of het allemaal bij elkaar past. Dan zou je nu de accessoires bij een kunnen halen en hiermee de woonkamer van de finishing touch voorzien. Vervolgens is het een kwestie van lekker genieten in je nieuwe, frisse woonkamer!

Nieuws

menu