Aangeboden door: parkcare.nl

Zo kun je met kinderen een drukke luchthaven overleven

Foto: pexels

Laten we eerlijk zijn, luchthavens zijn in wezen gigantische wachtkamers, een onwerkelijke sfeer waar duizenden mensen als schapen van de ene rij naar de andere worden gedreven. Rekening houdend met felle lichten, vermoeidheid, honger en verveling en je hebt het recept voor een enorme meltdown. Hoe regel je dat allemaal met kinderen? De sleutel is om voorbereid te zijn en er alles aan te doen om je drie vijanden van verveling, honger en vermoeidheid te vermijden. Hier zijn de beste tips om het vliegveld met kinderen te overleven.

Neem alleen handbagage mee


Door alleen handbagage in te pakken, hoef je niet lang in de rij te staan om een koffer op de luchthaven in te checken, en hoef je ook niet te wachten bij de bagageband voor bagage wanneer je landt. De rij om bagage in te checken bij sommige luchtvaartmaatschappijen kan op hun drukste dagen tot 90 minuten duren op een drukke luchthaven. Dat is niet iets waar je waarschijnlijk mee te maken wilt hebben voordat je aan een lange reisdag begint.

Wees voorbereid op alles

Zorg altijd voor extra tijd. Het hele gezin zal zich gestrest voelen als je haast hebt en de wachtrijen voor alles langer zijn dan je had gepland. Pak lege waterflessen in om te vullen nadat je door de beveiliging bent gegaan. Je kinderen zullen het liefst hun eigen drinkfles hebben en het bespaart je geld uit te geven aan de flessen water die op de luchthaven worden verkocht. Scan daarnaast foto’s van essentiële zaken zoals paspoorten, reisverzekeringen en tickets en e-mail ze vervolgens naar jezelf, zodat je kopieën hebt als je ze kwijtraakt.

Zorg voor een parkeerplek

Iets dat vaak voor stress zorgt op een vliegveld is het vinden van een parkeerplek. Dit kun je gelukkig voorkomen door gebruik te maken van https://parkcare.nl/ . Op deze site kun je namelijk een plekje reserveren waar je je auto kunt parkeren in de buurt van de luchthaven. Bij Schiphol parkeren is op deze manier een fluitje van een cent, wat erg fijn is zodat je kinderen hier niet al te erg over gaan zeuren.

Maak de luchthaven leuk

Probeer de ervaring zo leuk mogelijk te maken. Er zijn een aantal geweldige boeken over luchthavens die je met je kinderen kunt lezen terwijl je rondhangt, terwijl je ook spelletjes met ze kunt spelen tijdens het wachten. Als je kids oud genoeg zijn, laat ze dan een aantal activiteiten uitkiezen om mee naar het vliegveld te nemen in hun eigen kleine rugzak of om een koffer mee te nemen.

Vergeet de lekkernijen niet

Als je een vroege vlucht hebt, kies dan lekkernijen voor het ontbijt op de luchthaven om mee te nemen in het vliegtuig. Kinderen vinden dit erg leuk om te doen en het geeft ze iets om naar uit te kijken om te eten in het vliegtuig. Neem bovendien voldoende snacks mee. Vliegtuigen hebben vaak vertraging, dus neem er altijd een paar meer mee dan je denkt nodig te hebben.

Nieuws

menu