Aangeboden door: ABN AMRO

Zo regel je een zakelijke rekening

-

Wanneer je voor jezelf begint, is het verstandig om een zakelijke rekening te openen. Met zo’n rekening scheid je zakelijk geld en privégeld namelijk van elkaar, waardoor het een stuk makkelijker is om het overzicht te bewaren.

Daarbij komt dat een zakelijke bankrekening op naam van jouw bedrijf staat. Dit komt een stuk professioneler over dan wanneer klanten geld overboeken op een rekening die op een persoonsnaam staat. Ben je overtuigd? Dan wil je zelf mogelijk een zakelijke rekening openen. In deze tekst vertellen wij je hoe je dit regelt.

Ga op zoek naar een bank

Wil je een zakelijke rekening openen? Dan moet je eerst op zoek naar een bank. De meeste mensen richten zich hiervoor tot het internet. Wanneer je op ‘ zakelijke rekening openen ’ zoekt, krijg je een groot aantal resultaten. Om het jezelf niet onnodig lastig te maken, klik je misschien op de eerste link. Op de site waar je vervolgens terecht komt kun je een zakelijke rekening openen. Helaas is dit lang niet altijd de beste optie. De kans is namelijk groot dat je onnodig veel betaalt voor jouw zakelijke rekening.

Om te voorkomen dat je onnodig veel betaalt voor het openen van een zakelijke rekening, maak je een vergelijking. Hier kun je het beste een vergelijkingssite voor gebruiken. Zo’n site helpt je binnen de kortste keren om de beste zakelijke rekening te vinden. In het overzicht dat een vergelijkingssite je toont, zie je vaak direct hoeveel het openen van een bedrijfsrekening je per maand kost. Staar je hier overigens niet blind op, want het is belangrijk om ook naar de voorwaarden te kijken. Je wilt immers geen zakelijke rekening openen met allerlei bijkomende kosten.

Kies een pakket dat bij jouw bedrijf past

Als je eenmaal een bank gevonden hebt waarbij je een zakelijke rekening kunt openen, ben je er nog niet. Bij de meeste banken heb je namelijk keuze uit verschillende pakketten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een pakket kiezen met één zakelijke rekening en één betaalpas, maar ook voor een pakket met drie zakelijke rekeningen en betaalpassen. Hierdoor is er voor ieder bedrijf wel een geschikt pakket te vinden, van zzp’ers tot bv’s en van vof’s tot maatschappen. Kies je voor een uitgebreid pakket? Dan betaal je een hoger bedrag per maand dan wanneer je voor een pakket met minder opties kiest. Staar je daarom vooral niet blind op de kosten, maar kijk liever naar wat je voor het geld krijgt.

Dien een aanvraag in

Heb je een pakket gevonden dat geschikt is voor jouw bedrijf? Dan wordt het de hoogste tijd om een aanvraag in te dienen. De bank vraagt je bedrijfsgegevens in te vullen en een aantal vragen te beantwoorden over het doel en gebruik van de bedrijfsrekening. Vervolgens controleer en bevestig je de aanvraag. Je krijgt een mail met bevestiging van je aanvraag. Hierin staat ook wat je verder van het aanvraagproces mag verwachten. Jouw aanvraag moet in ieder geval eerst goedgekeurd worden door de bank voordat je gebruik kunt maken van de rekening. Het kan zijn dat er aanvullende informatie nodig is voordat een bank jouw zakelijke rekening kan openen.

Nieuws

menu