Dit artikel is vandaag gratis

Vakantie in Fryslân!

Beeld: FD

Fryslân gaat de tweede coronazomer in. En eindelijk komt er weer iets van normaal in zicht! De terrassen zijn open en eten in restaurant of een biertje in het café: het kán weer – en dat op de drempel van de zomervakantie. We zijn er aan toe en de ondernemers in de toeristische sector van Fryslân ook.

Voor de hotels, de campings, de vakantieparken en alle andere toeristische trekpleisters was 2020 al een achtbaan met twee maandenlange lockdowns en tussendoor een superdrukke zomer waarin meer mensen dan ooit in eigen land op vakantie gingen. In de eerste maanden van 2021 was bijna alles weer op slot.

Een ramp voor de horeca en andere ondernemers, al werd alle creativiteit uit de kast gehaald. Nu zijn de vaccinaties op stoom en kan er versoepeld worden. Hoe gaat het zomerseizoen er uitzien in Fryslân? En wat zijn de perspectieven voor het toerisme daarna?

Op maandag 14 juni om 16.00 uur vond de Friesch Dagblad Masterclass plaats, waarin Ruth Peetoom sprak met Martin Cnossen en Herman Schreuder. Terugkijken? Dat kan hier:


Ruth Peetoom spreekt in dit webinar met mensen uit de toeristische sector over hun ervaringen en verwachtingen.

Martin Cnossen is directeur van de stichting Merk Fryslân, verantwoordelijk voor onder meer de promotie van Friesland en de Wadden. ‘De toeristische voordeur van Friesland’, dat moet de website van Merk Fryslân zijn. Waterrecreatie, cultuur, overnachten, eten en drinken of tips voor de kids, op friesland.nl is het te vinden.


Martin: ”Nu mensen die hier nooit eerder kwamen Fryslân ontdekken, zien ze hoe bijzonder het hier is. De natuur, de cultuur, het water, het landschap - het zijn die dingen die Fryslân zo prachtig maken. Toerisme na corona moet als uitgangspunt hebben om dat bijzondere te versterken en uit te venten. Het is een kans om de duurzame ontwikkeling van Fryslân te versnellen.”


Herman Schreuder is directeur van Post-Plaza in Leeuwarden. In het oude Hoofdpostkantoor van Leeuwarden zijn een prachtig Grand Café en hotel gehuisvest. Hoe is hij de coronatijd doorgekomen? En hoe kijkt hij naar de toekomst van Post-Plaza en van de toeristische sector van Fryslân?

The Friezinn is sinds oktober 2020 een nieuwe herberg op een prachtige plek aan de Waddendijk. Herbergier Douwe Gerlof Heeringa wilde een plek creëren waar heerlijk gekookt werd met lokale producten en waar gasten de natuur, de Friese cultuur en het goede leven konden ervaren. Nu eindelijk de beperkingen van de lockdown gaandeweg opgeheven worden kan The Friezinn los.

Nieuws

menu