Corona: managers moeten hun werk anders vormgeven

Kan een werkgever zomaar iemand dwingen tot vaccinatie in de strijd tegen de coronacrisis? Waarom hoeven gevaccineerde collega’s geen mondkapjes te dragen en ik wel?

Foto:

Foto: FD

De coronacrisis is nog steeds niet voorbij. En dan gaat het dezer dagen niet zozeer over wie wel of niet is besmet of ingeënt maar over de gevolgen die rechtstreeks invloed hebben op de persoonlijke levenssfeer van mensen. Vakbond FNV liet deze week bijvoorbeeld weten bezorgde mails en telefoontjes te krijgen van leden. Kan het zomaar dat mijn baas een vaccinatiebewijs vraagt? Waarom hoeven mijn gevaccineerde collega’s geen mondkapje te dragen en ik wel?

Strenge privacyregels beginnen te knellen

Werkgevers zeggen dat de strenge privacyregels beginnen te knellen. Zij mogen geen medische informatie registreren van hun personeel. Een leidinggevende mag niet vragen naar de gezondheidssituatie van het personeel, dus ook niet naar het feit of iemand wel of niet is gevaccineerd. En terecht, want zo’n vraag naar de gezondheidssituatie grijpt diep in in de privacy van mensen. Een baas die ernaar wil vernemen heeft natuurlijk belangen bij het zo goed mogelijk laten draaien van zijn bedrijf en dat is ook weer niet heel onterecht.

Verwacht wordt dat botsende belangen tussen werkgevers en werknemers straks niet alleen worden uitgevochten in de politiek, maar ook in de rechtszaal. De rechter moet dan afwegen of de grondrechten en privacy van de werknemer zwaarder wegen dan de zorgplicht van de werkgever.

Vaccinatieplicht opleggen

Werkgevers mogen natuurlijk geen vaccinatieplicht opleggen. Maar wellicht mogen ze ongevaccineerden in specifieke functies, bijvoorbeeld in de zorg, wel tijdelijk overplaatsen. Ook over dit soort beslissingen zal een gerechtelijk oordeel met jurisprudentie in de toekomst bepalend zijn.

Op een dieper niveau speelt de eeuwige vraag tussen het belang van de werkgever en werknemer een rol, ook zonder dat er sprake is van een pandemie of een andere crisissituatie. Daarbij gaat het over omzet, winst, verlies, arbeidsomstandigheden en salaris. In het Rijnlands model zoals dat bijvoorbeeld in Nederland, de Scandinavische landen en Duitsland nog steeds gebruikelijk is spelen werkgevers en werknemers een rol waarbij beide partijen elkaars belangen kennen en accepteren.

Als er één ding duidelijk is geworden tijdens de coronapandemie, dan is dat verhoudingen tussen werkgevers en werknemers veranderd zijn. Chefs zijn eigenlijk geen bazen meer, maar moeten accepteren dat werknemers ook zonder dagelijkse controle heel goed in staat zijn hun taken te vervullen. Dat werpt een nieuw licht op de functie van ‘de manager’. Hun taak, wat die ook was, zal een heel andere worden. Maar misschien hoeft hun functie er helemaal niet meer te zijn.

Hoofdredactie@frieschdagblad.nl