Inentingsdwang door bedrijven moet in Nederland uit den boze blijven | Commentaar

Werkgevers van grote techbedrijven in de Verenigde Staten dwingen werknemers om zich in te laten enten tegen corona voordat ze weer op kantoor kunnen verschijnen. Dat is een flagrante schending van de persoonlijke levenssfeer, waartegen in Nederland met alle kracht moet worden gestreden.

Foto:

Foto: FD

Techbedrijf Microsoft verplicht medewerkers in de Verenigde Staten tot een vaccinatie als ze terug willen komen naar de bedrijfspanden. Medewerkers moeten kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn. De regel gaat volgende maand in. Microsoft sluit aan in de rij van andere grote Amerikaanse techbedrijven zoals Alphabet, het moederbedrijf van Google, en Facebook, die ook vaccinaties verplicht stellen op de werkvloer.

Oprukken van de zeer besmettelijke deltavariant

De bedrijven zeggen dit te doen vanwege het oprukken van de zeer besmettelijke deltavariant van het coronavirus, dat momenteel voor het merendeel van de besmettingen in de Verenigde Staten zorgt. Vooral in de zuidelijke staten de staten Florida en Texas neemt het aantal besmettingen toe. De Amerikaanse president Joe Biden heeft de gouverneurs van beide staten gemaand de officiële voorgestelde maatregelen op te volgen. Maar vooralsnog hebben die daar geen oren naar.

Microsoft is van plan om in oktober weer open te te gaan. Steeds meer Amerikaanse bedrijven stellen overigens vaccinatie voor werknemers verplicht. Eerder kwam ook supermarktreus Walmart met de verplichting dat medewerkers van het hoofdkantoor en regionale kantoren in oktober ingeënt moeten zijn. Gevaccineerd personeel heeft wel recht op een bonus van 150 dollar.

Aan het dwingen van medewerken om zich in te enten kleven belangrijke bezwaren

Aan het dwingen van medewerkers door directies van bedrijven om persoonlijke medische maatregelen te nemen kleven belangrijke bezwaren. Bovenaan hoort te staan dat de lichamelijke integriteit van mensen een belangrijk grondwettelijk recht is. Daar heeft de leiding van bedrijven niets mee te maken. Sterker nog, het is in ieder geval volgens de Europese regels (AVG) bedrijven verboden zich daarmee te bemoeien. In de Angelsaksische landen ligt dat blijkbaar makkelijker, hoewel rechtszaken de komende weken in met name de Verenigde Staten wel zullen uitwijzen in hoeverre directies kunnen bepalen om in te grijpen in het persoonlijk leven van hun werknemers.

Het is duidelijk dat de coronapandemie nieuwe manieren heeft laten zien waarop werkgevers en werknemers met elkaar omgaan. Zo is gebleken dat bedrijven heel goed kunnen zonder uitgebreide managementlagen en dat de mensen op de werkvloer prima hun taken buiten de kantoortuin in alle verantwoordelijkheid kunnen uitvoeren.

Dwingen tot vervelende keuzes

Anderzijds zien - getuige de maatregelen van de Amerikaanse techbedrijven - dat Covid-19 mogelijkheden lijkt te bieden om personeel te dwingen tot keuzes die ze misschien principieel niet willen maken. Het gevaar is natuurlijk dat de bemoeizucht van directies van bedrijven zich tot meerdere aspecten van de persoonlijke levenssfeer van werknemers zal uitbreiden als eenmaal de coronahorde is genomen.

Deze ontwikkeling is bedenkelijk. Wanneer bestuurders van bedrijven willen ingrijpen in de lichamelijke integriteit van werknemers en daarmee weg kunnen komen is het einde zoek. Zo ver als het nu lijkt te gaan in de Verenigde Staten mag het nooit komen in Nederland.

hoofdredactie@frieschdagblad.nl