Het nieuwste jeugdboek 'Dat soort vrienden' van Meg Rosoff kun je moeilijk wegleggen. Het boeit van begin tot eind | Boekrecensie

Meg Rosoff is een Amerikaanse auteur die in Londen woont. Zij ontving in 2014 de Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), de hoogste bekroning die een schrijver of illustrator van kinderboeken kan krijgen en ook wel de Nobelprijs voor Jeugdliteratuur genoemd. Met haar nieuwste kinderboek en jeugdroman laat zij zien dat deze bekroning heel terecht is.

Meg Rosoff bij de uitreiking van de Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) in 2016.

Meg Rosoff bij de uitreiking van de Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) in 2016. Foto: EPA

Als de achttienjarige Beth in juni 1983 in New York Manhattan arriveert voor een prestigieuze journalistieke stage van ruim tien weken, merkt zij al snel dat alles nieuw voor haar is. Ze wordt onderhuurder en heeft een kamer waar de kakkerlakken over bed lopen. Samen met twee jongens en een meisje mag ze stage lopen. Met mede-stagiaire Edie sluit ze al snel vriendschap en na een tijdje trekt ze in bij haar in het ouderlijk huis. Een ongekende luxe na het afgrijselijke onderkomen waar de relatie met haar kamergenoot vaak problematisch was.

Vier jongeren

Nieuws

menu