Al Jazeera-journaliste komt om bij strijd Westelijke Jordaanoever

Journaliste Shireen Abu Akleh, een bekende verslaggeefster van de Arabische zender Al Jazeera, is woensdagochtend doodgeschoten bij schermutselingen op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. De nieuwszender en de Palestijnse autoriteiten zeggen dat ze is gedood door het Israëlische leger. Premier Naftali Bennett van Israël zegt dat het vermoedelijke Palestijnse schutters waren.

Reactie van collega's en vrienden als het lichaam van de ervaren Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh wordt gebracht naar het kantoor van de nieuwszender.

Reactie van collega's en vrienden als het lichaam van de ervaren Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh wordt gebracht naar het kantoor van de nieuwszender. Foto: AFP

Abu Akleh deed verslag van een inval in een vluchtelingenkamp in de buurt van Jenin. Bij een confrontatie tussen het Israëlische leger en gewapende Palestijnse strijders kreeg ze een kogel door het hoofd, aldus de Palestijnse autoriteiten. Twee andere journalisten zouden gewond zijn geraakt. Het gaat om een producer van Al Jazeera en een journalist van een Palestijnse krant.

Nieuws

menu