Amerikaanse ministers zijn voor het eerst op bezoek in Kiev en hebben daar een urenlange ontmoeting met Zelenski

Amper twee maanden oud is de oorlog in Oekraïne en nu al ligt een groot deel van Poetins eens zo gevreesde oorlogsmachine op de schroothoop. De verliezen hakken er volgens Britse inlichtingendiensten hard in bij de Russische troepen. Het nieuws komt met een nieuwe aankondiging vanuit Washington tot meer militaire en financiële steun voor Kiev, na het eerste ministersbezoek van de Amerikanen sinds de inval van 24 februari.

De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken die aan boord stapt van een toestel vanaf een militaire basis in Maryland, op weg naar Oost-Europa.

De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken die aan boord stapt van een toestel vanaf een militaire basis in Maryland, op weg naar Oost-Europa. Foto: ANP

De ontmoeting tussen buitenlandminister Antony Blinken en president Volodimir Zelenski duurde zo’n drie uur, meldt The New York Times . Blinken sprak van ’gruwelijke dingen’ die in Oekraïne gaande zijn door de nu ruim twee maanden durende oorlog. President Joe Biden liet vanuit eigen land weten dat ’Kiev nog steeds overeind staat’ na de ’niet-uitgelokte en ongerechtvaardigde aanval op Oekraïne’. „President Zelenski en zijn democratisch gekozen regering blijven aan de macht.”

Nieuws

menu