Uit nieuwe cijfers blijkt dat het aantal burgerdoden in Jemen is verdubbeld sinds de Verenigde Naties hun onderzoeksorgaan in het land ontbonden hebben

Volgens het Noors Vluchtelingenraad is het aantal burgerdoden- en gewonden in Jemen verdubbeld sinds oktober. Toen ontbonden de VN hun onderzoeksorgaan voor mensenrechten.

In januari werd een gevangenis in het door de Houthi-rebellen gecontroleerde gebied in noordelijk Jemen gebombardeerd door de de troepen van de Saudische coalitie. Hierbij vielen zeker zeventig doden, waaronder ook vluchtelingen, vrouwen en kinderen.

In januari werd een gevangenis in het door de Houthi-rebellen gecontroleerde gebied in noordelijk Jemen gebombardeerd door de de troepen van de Saudische coalitie. Hierbij vielen zeker zeventig doden, waaronder ook vluchtelingen, vrouwen en kinderen. Foto: AFP

Het aantal burgers dat gedood werd of gewond raakte in Jemen is bijna verdubbeld sinds de Verenigde Naties in oktober een onderzoeksorgaan ontbonden hebben dat toezicht hield op de mensenrechtensituatie. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die zijn vrijgegeven door de Noorse Vluchtelingenraad.

Nieuws

menu