De EU is bereid met arme landen te praten over klimaatschade: juist die voelen de klimaatcrisis het hardste

De Europese Unie wil wel praten met arme landen over een bijdrage aan de schade die ze lijden door overstromingen en andere gevolgen van klimaatverandering. De landen eisen samen honderden miljarden euro’s.

In 1991 plaatste eilandstaat Vanuatu als eerste land schade als gevolg van klimaatverandering op de internationale agenda. In het geval van Vanuatu ging het om de gevolgen van zeespiegelstijging door klimaatverandering. Rijke landen, die het meeste bijdragen aan de klimaatcrisis, proberen sindsdien de discussie hierover te frustreren en zo hun verantwoordelijkheid te ontlopen, aldus een maandag gepubliceerd rapport over klimaatschade.

In 1991 plaatste eilandstaat Vanuatu als eerste land schade als gevolg van klimaatverandering op de internationale agenda. In het geval van Vanuatu ging het om de gevolgen van zeespiegelstijging door klimaatverandering. Rijke landen, die het meeste bijdragen aan de klimaatcrisis, proberen sindsdien de discussie hierover te frustreren en zo hun verantwoordelijkheid te ontlopen, aldus een maandag gepubliceerd rapport over klimaatschade. Foto: EPA

De EU wil op de aanstaande klimaattop COP27 in Egypte „met een open houding” het gesprek aangaan met deze landen, zegt de Nederlandse klimaatminister Rob Jetten.

Nieuws

menu